Reklam
Reklam
TARIM jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
21 Temmuz, 2024 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi Çocuklara Tarımı Öğretiyor

Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi’nin öğretmen ve öğrencileri, Safranbolu Belediyesi’ne ait Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında minik öğrenciler ve öğretmenleri, belediyenin üretim seralarında yetiştirilen tarım ürünlerini yerinde görme ve hasat etme fırsatı buldu.

TARIM ÜRÜNLERİ HASADI VE EĞİTİCİ BİLGİLENDİRME

Safranbolu Belediyesi’nin seralarında yetiştirilen domates, biber, salatalık gibi çeşitli tarım ürünlerinin hasadı gerçekleştirilirken, öğrenciler tarımın inceliklerini ve üretim sürecini yakından gözlemledi. Uzman ekipler tarafından yapılan bilgilendirmelerle, tarım ürünlerinin toprakla buluşmasından hasat edilme aşamasına kadar geçen süreç detaylı bir şekilde anlatıldı. Öğrenciler, kendi elleriyle domates, biber ve salatalıkları toplayarak bu sürecin bir parçası oldular ve tarımın ne kadar emek gerektiren bir iş olduğunu ilk elden deneyimlediler.

ÇİÇEK ÜRETİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Tarım ürünleri hasadının ardından, öğrenci ve öğretmenlere çiçek üretimi hakkında da bilgiler verildi. Seralarda çeşitli çiçek türlerinin nasıl yetiştirildiği, bakımı ve yetiştirme süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi aktarıldı. Çiçeklerin ekiminden bakımına, sulamasından hasadına kadar geçen süreçleri öğrenen öğrenciler, çiçek üretiminin de ne kadar titizlik gerektiren bir iş olduğunu kavradı. Öğretmenler ve öğrenciler, belediyenin seralarında yetiştirilen çiçekleri inceleyerek bu konudaki meraklarını giderdi.

EĞİTİCİ VE EĞLENCELİ BİR DENEYİM

Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi tarafından düzenlenen program doğrultusunda öğrencilerin doğayla iç içe vakit geçirmeleri ve tarım konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Çocuklar, doğal ortamda bulunmanın ve tarım ürünlerini tanımanın mutluluğunu yaşarken, öğretmenler de bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişimine olan katkısını bir kez daha gözlemlemiş oldu. Safranbolu Belediyesi tarafından çocukların doğa ve tarımla daha yakından ilişki kurarak çevre bilinci kazanmalarına yardımcı olmak için düzenlenen bu tür etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
00
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te kayıtlı araç sayısı 2026 yılı Nisan ayı itibariyle 87 bin 66 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Nisan ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 182 bin 34 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 olarak kayıtlara geçti.

Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 2102 bin 48, Bartın’da ise 70 bin 555 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 49 bin 55’ini otomobil, 10 bin 647’sini kamyonet, 3 bin 447’sini kamyon, 14 bin 420’sini motosiklet, bin 19’unu minibüs, 601’ini otobüs, 6 bin 903’ünü traktör ve 374’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin