Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2024 04:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Safranbolu Belediyesi 6 temizlik aracını filosuna kattı

Temizlik işlerinde araç kiralamayı sona erdiren Safranbolu Belediyesi 5 adet sıfır çöp kamyonu ve çöp taksiyi araç filosuna kattı.
Safranbolu Belediyesi halk otobüslerinin ardından temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sıfır 6 yeni aracı daha filosuna kattı. Bugüne kadar kiralama usulü ile kullanılan temizlik araçlarının yerini satın alınan araçlar aldı. Satın alınan 5 adet sıfır çöp kamyonu ve çöp taksi için tören düzenlendi. Misak-ı Milli Meydanı’nda düzenlenen törenle araçlar ilçede hizmet vermeye başladı.
Kira ödemek yerine sıfır araçlar satın aldıklarını ve gerçekleşen hizmetle gurur duyduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bize ait olmayan araçlara her ay 500 bin TL ödüyorduk, satın aldığımız sıfır araçlar 3 yıl içinde kendini amorti edecek ve çok daha temiz bir Safranbolu’ya hepimiz sahip olacağız” dedi.
Köse, “Biz üreten, tasarruf eden ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediyecilik anlayışı ile 5 senedir çalışıyoruz. Bu çalışmamızın neticesinde de ilk önce otobüslerimizi aldık. Safranbolu halkının sıfır, konforlu ve teknoloji ile uyumlu araçlara binmesini sağladık. Şu an bakarken gurur duyduğum bu araçların kiralanması için biz her ay en az 500 bin TL ödüyorduk. Şimdi biz araçlarımızı kendimiz alarak taksitini ödeyeceğiz ve 3 senede kendisini amorti edecek. Şimdi bu araçlarımızla ve çalışan personelimizle çok daha temiz bir Safranbolu’ya sahip olacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından araçlar ilçede hizmet vermeye başladı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yıllardır süren gelenek: Bayramlarda tüm yemekler camiye getiriliyor

Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı Çubuk köyünde yaklaşık 1 asırdır sürdürülen gelenekte bayram günleri köylüler konutlarında hazırladıkları yemekleri mescide taşıyarak öğlen namazından çıkan cemaatle birlikte yiyor.
Bolu’nun Göynük ilçesine bağlı 50 haneli Çubuk köyünde 1 asırdır Ramazan ve Kurban Bayramı geleneği sürüyor. 3 mahallesi bulunan köyde bayramın 3 günü farklı mahallelerde öğlen namazında vatandaşlar meskenlerinde yemek hazırlıyor. Öğlen namazı vakti yaklaştığında ise köylüler meskenlerinde hazırladıkları yemekleri mescide taşıyor. Geleneğe nazaran, köydeki onlarca vatandaş öğlen namazını kılıyor. Namazının akabinde mescitte kurulan yer sofralarında tüm köy halkı, etraf köylerden gelen konuklar ve bayram için köylerine gelen tatilciler hazırlanan yemekleri yiyor. Yıllardır süren gelenek sayesinde köylülerin, kent dışındaki akrabaları ve aileleri kaynaşıyor.

"Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz"
Doğma büyüme Çubuk Köyüne bağlı Merkez Mahallede yaşayan Murat Erdoğan, büyüklerinden gördükleri örf ve adetleri bayramlarda yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Doğma büyüme bu köylüyüm, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizden gördüğümüz örf ve adetlerimizi bayramlarda biz de sürdürmeye çalışıyoruz. Kurban ve Ramazan bayramlarında komşu köylerden gelen eş, dost ve akrabalar camimizde buluşur, bayramlaşırız. Daima birlikte yemek yer, sohbetler ederiz. Yemek yedikten sonra herkes konutlara masraf, konuklarla birlikte çaylar, kahveler içilir. Böylece bayramlarımızı büyüklerimizden gördüğümüz formda tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.