blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Kasım, 2025 11:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesi, 10 Kasım’da Atatürk’ü Duygu Dolu Anlarla Andı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87. yılında Safranbolu’da düzenlenen programlarla anıldı. Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi işçileri ve Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerinin anma programlarında ise duygu dolu anlar yaşandı.

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi’nde sabah saatlerinde toplanan belediye işçileri, Türk bayraklarıyla donattıkları araçların önünde, siren sesleriyle birlikte saat 09.05’te kornalarına basarak 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yanyana sıralanan araçlar boyunca Türk bayraklarının dalgalandığı anlarda duygusal görüntüler oluştu.

Öte yandan Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ellerinde taşıdıkları karanfiller ve hazırladıkları siyah çelenkle Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na gitti. Minikler, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ile birlikte çelenk ve karanfilleri anıta bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, her iki birimin de yaptığı anmalar sonrasında yaptığı açıklamada, Atatürk’ün düşüncelerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk, sadece bir milletin kurtarıcısı değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutan bir liderdir. Onun en büyük eseri olan Cumhuriyetimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Bugün işçilerimizden çocuklarımıza kadar herkesin yüreğinde aynı saygı, aynı minnet duygusunu görmek gurur verici.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Kasım, 2025 11:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Ana Sınıfı Öğrencileri Atatürk’ü Saygıyla Andı

Karabük Belediyesi Atatürk Sosyal Yaşam Merkezi ana sınıfı öğrencileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anma etkinliği gerçekleştirdi.

Okul Öncesi Öğretmeni Perihan Özbek rehberliğinde düzenlenen programda, minik öğrenciler Atatürk temalı şiirler okudu, etkinlikler yaptı ve Cumhuriyet sevgilerini yansıttı.

Etkinliğe öğrenci velileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılarak, miniklerin hazırladığı gösterileri ilgiyle izledi. Katılımcılar, öğrencilerin performanslarını uzun süre alkışladı.

“ATATÜRK’Ü RAHMETLE, MİNNETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, programın ardından yaptığı açıklamada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

O’nun kurduğu Cumhuriyet, bizlere emanet edilmiş en büyük değerdir. Bizler de bu emaneti koruyarak, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Minik evlatlarımızın bu bilinçle büyüdüğünü görmek bizlere büyük bir umut veriyor.”

Program, öğrencilerin Atatürk için hazırladığı özel gösterilerin ardından hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.