Karabük Postası tarafından
13 Nisan, 2019 14:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

İki yıldır Kayyumla yönetilen Safranbolu Belediyesi, 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından yeni seçilen Belediye Başkanı Elif Köse Başkanlığında ilk toplantısını yaptı.  Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya;  Başkan Köse’nin yanı sıra, Meclis üyelerinin tamamı katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Elif  Köse; “ Gerçekleştireceğimiz ilk meclis toplantısının Safranbolu’muza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Safranbolu’nun yararına olacak iyi işlerde hep beraber, güç birliği halinde çalışacağımızı umut ediyorum ki öyle de olacağına inanıyorum.  Yeniden hayırlı olsun diyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi. blank Konuşmanın ardından 2 yıl görev yapmak üzere Meclis 1 ve 2. Başkan Vekili,  Asil ve Yedek Kâtip Üye,  2 adet Encümen Üyesi seçimi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi gereği ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21.maddesine istinaden; - İmar ve Plan Bütçe Komisyonu üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimine geçildi. Daha sonra diğer ihtisas komisyonu/komisyonları kurulması, üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi. Batı Karadeniz Kalkınma Birliğine (BAKAB) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin yapılması, Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliğine (KARÇEV) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere 2 asil ve 1 yedek üye seçiminin yapılması, Tarihi Kentler Birliğine (TKB) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin yapılması,  Karabük Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliğine (KARTAB) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin yapılması, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine (TDBB) 1 asil ve 1 yedek üye seçiminin yapılması ile Meclis Toplantısı tamamlandı. Başkan Vekilleri ve Komisyon Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Meclis 1. Başkan Vekili Cumhuriyet Halk Partisinden Onur Varlı, 2. Başkan Vekili CHP Ahmet Şahin, Katip Üyeler Kemal Akgül, Erol Altuntepe, Encümen Üyeleri Erol Altuntepe, Mehmet Baki Duvan, İmar Komisyon Üyeleri Mehmet Adalar, Muharrem Tünay, Kemal Akgül, Serap Karaoğlu, Ahmet Şahin, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeleri Abdullah Ünal, Kadir Cefakar, İsmail Özgürel, Fatih Dökmeci, Erol Altuntepe, Kültür Turizm Komisyonu Birol Sarıvaz, Adem Karataş, Sedat Tokmak, Hülya Kaya Özverdi, Serap Karaoğlu, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) Asil Üye Erol Altuntepe, Yedek Üye Kemal Akgül,  Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV ) Asil Üyeler Kemal Akgül, Serap Karaoğlu, Yedek Üye Birol Sarıvaz,  Tarihi Kentler Birliğine (TKB) Asil Üye Fatih Dökmeci, yedek Üye Mehmet Adalar, Karabük Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliğine (KARTAB) Asil Üye Mehmet Baki Duvan, Yedek Üye Ahmet Şahin, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine (TDBB) Asil Üye Halil Bakkal, Yedek Üye Gökçe Aydın.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin