Karabük Postası tarafından
03 Mart, 2015 15:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediye Ekipleri Aralıksız Çalışıyor

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi Amirliği ekipleri mevsim şartlarının da iyiye gitmesi nedeni ile çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalarını hızlandırırken, asfalt serme ve yama çalışmalarına devam ediyor.
80’in üzerinde hizmet aracı ile Safranbolulu vatandaşlara en iyi hizmeti verebilme çabası içerisinde olduklarını belirten, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, 2015 yılında 65 bin ton asfalt ile Safranbolu’da asfaltlanmamış yer bırakmayacaklarını söyledi.
Safranbolu Belediyesi olarak vatandaş odaklı hizmet anlayışına 6 yıldır en güzel örneklerin verildiğini ifade eden Başkan Aksoy; “ Bu anlayışımız ve halkımızın da destekleri ve duaları ile Safranbolu’nun en yaşanılabilir şehirlerin arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Asfalt konusunda da Belediye olarak kendi plentimizde insan sağlığına hiçbir zararı olmayan Avrupa standartlarında asfaltımızı üretiyoruz. Bu yıl İnşallah Safranbolu’muzda asfaltlanmamış bir yer bırakmayacağız. Ekiplerimiz var güçleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.
Bu yılın hedefini 65 bin ton asfalt olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Aksoy, Cenabı Hakkın izni ile hizmetlerin her alanda aralıksız devam ettiğini söyledi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eylül ve Ekim aylarında toplandılar, ocakta şişeye girdiler

Gümüşhane’nin dağlarından Eylül ve Ekim aylarında toplanarak soğuk hava depolarında bekletilen kuşburnu meyveleri işlenerek marmelat ve meyve suyu haline getirilerek şişelenmeye başladı.

Ülke genelindeki 27 kuşburnu çeşidinin 17’sine konut sahipliği yapan ve bu nedenle de Türkiye’nin kuşburnunda gen merkezi kabul edilen Gümüşhane’de üretilen kuşburnu nektarı ve marmelatı Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkının kendi el emeğiyle toplayarak işletmelere getirdiği ve kıymeti karşılığında işletmeler tarafından alınan kuşburnu meyvesi fabrikalarda bir dizi süreçten geçerek tüketime hazır hale getiriliyor.

Kuşburnu meyvesinin bilhassa kış aylarında bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için birebir olduğunu ve hiçbir katkı hususu içermediğini söyleyen Besin Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, “Gümüşhane dağlarında tabiatıyla yetişen kuşburnular vatandaşlar tarafından toplanıp işletmemize getiriliyor. İşletmemize getirildikten sonra bu kuşburnular burada 2 farklı esere dönüştürülüyor biri kuşburnu nektarı oburu ise marmelatı. Gelen eserler birinci olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma sürecinden geçiriliyor. Eserin yapısını bozmayacak halde bir mühlet haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma sürecinden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan eseri şişeleme sınırlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon süreci yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor” dedi.

“Kuşburnu maliyetsiz üretilen bir eser yalnızca toplama zahmeti var toplandıktan sonra ise katma kıymete dönüştürülüyor” diyen Yetimoğlu “Kuşburnu C vitamini açısından çok güçlü. Bilhassa kış aylarında tüketilmesi hastalıklara karşı korunmada kıymetli bir rol taşıdığı için çok değerli bir eser. Ben bu istikametiyle içeceklerin ‘kralı’ olarak değerlendiriyorum kuşburnu suyunu. Birçok eserin bilakis içinde katkı hususu bulunmayan doğal bir eser. Beşerler bunu gönül rahatlığıyla tüketebilir. Doğallığa değer veren beşerler başlarında hiçbir soru işareti olmadan bu eseri tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu sürece kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin akabinde 10 bin ila 15 bin şişe eser elde ediyoruz. Bu eserler ise Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor” halinde konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.