Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Kasım, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, öğretmenlerin toplumdaki rolüne ve geleceği şekillendiren kutsal görevlerine vurgu yaptı. Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözlerini hatırlatan Başkan Köse, tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı.

Başkan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutan değerli öğretmenlerimiz, sizler geleceğimizi inşa eden en önemli mimarlarsınız. Çocuklarımızı bilimin ışığında yetiştirirken onlara yalnızca bilgi değil; değerler, insanlık ve umut da aşılıyorsunuz. Toplumların gelişmişlik seviyesini belirleyen en büyük güç, iyi eğitim almış bireylerdir. Bu gücün mimarı ise sizlersiniz.

Gösterdiğiniz özveri ve fedakârlıkla, Atatürk’ün hayalini kurduğu çağdaş ve ileri bir Türkiye için yılmadan çalışıyorsunuz. Her biriniz, bu ülkenin geleceği için diktiğiniz fidanlarla gurur kaynağımızsınız. Başöğretmenimizin açtığı yolda, onun ilkeleriyle ülkemizin çocuklarını yetiştiren siz değerli öğretmenlerimize sonsuz minnet duyuyoruz.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. Aydınlık yarınlar için el ele, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
6e85d4ea 08c3 44bd 8c7a a575937404fb
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

CEP YAKAN ETİKETLER

Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı. Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.

Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:

  • Domates: 130-200 TL
  • Barbunya: 350-400 TL
  • C.biber: 40 TL
  • Kiraz: 150 TL
  • Erik: 100 TL
  • Dolmalık biber: 200 TL
  • Bezelye: 200 TL
  • Fasulye: 150 TL
  • Yeni dünya: 100 TL
  • Çilek: 170 TL
  • Elma: 60 TL
  • Muz: 120 TL
  • Karpuz: 80 TL
  • Kayısı : 75 TL

Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.

Domates fiyatlarındaki yükselişin temel nedeninin ürünün halen “telde domates” olması olduğu ifade edilirken, halde fiyatların da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.

Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Pazarcılar, arz arttıkça fiyatların bir miktar aşağı çekilebileceğini düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin