Reklam
Reklam

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Kasım, 2024 15:37 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, öğretmenlerin toplumdaki rolüne ve geleceği şekillendiren kutsal görevlerine vurgu yaptı. Mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözlerini hatırlatan Başkan Köse, tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı.

Başkan Köse, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutan değerli öğretmenlerimiz, sizler geleceğimizi inşa eden en önemli mimarlarsınız. Çocuklarımızı bilimin ışığında yetiştirirken onlara yalnızca bilgi değil; değerler, insanlık ve umut da aşılıyorsunuz. Toplumların gelişmişlik seviyesini belirleyen en büyük güç, iyi eğitim almış bireylerdir. Bu gücün mimarı ise sizlersiniz.

Gösterdiğiniz özveri ve fedakârlıkla, Atatürk’ün hayalini kurduğu çağdaş ve ileri bir Türkiye için yılmadan çalışıyorsunuz. Her biriniz, bu ülkenin geleceği için diktiğiniz fidanlarla gurur kaynağımızsınız. Başöğretmenimizin açtığı yolda, onun ilkeleriyle ülkemizin çocuklarını yetiştiren siz değerli öğretmenlerimize sonsuz minnet duyuyoruz.

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum. Aydınlık yarınlar için el ele, hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin