UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde Kurban Bayramı tatili boyunca hareketliliğin yoğun olması turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürdü.
“Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” ve “Açık hava müzesi” gibi unvanlarla anılan Safranbolu, pandeminin ardından en yoğun Kurban Bayramı’nı geçirdi. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme, köprü ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, adeta tarihte yolculuğa çıkıyor. Günübirlik ve konaklamalı binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan ilçede turizmciler ve esnafların da yüzü gülüyor.
Bayram tatili sonrası Samsun’dan İstanbul’a giderken ailesiyle birlikte Safranbolu’yu ziyaret eden Duru Koşar, tarihi ilçeye ilk defa geldiklerini ve çok güzel bulduklarını söyledi.
“BU KADAR YOĞUNLUK BEKLEMİYORDUK”
Esnaf Nurhayat Yüksel ise, “Yoğunluğumuz güzel, güzel bir bayram tatili yaşıyoruz. Bugün dokuzuncu gün ve dönüşler başladı. Güzel para kazandık. Esnaflar da mutlu. Yoğunluk halen devam ediyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk” dedi. Ziyaretçilerin park sorunundan şikayetçi olduğunu anlatan Yüksel, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
Esnaf Hüsnü Özdemir ise, 9 günlük tatil boyunca yaşanan hareketliliğin satışları olumlu yönde etkilediğini aktardı. (İHA)


Safranbolu, Bayram Tatilinin Son Gününde Ziyaretçi Yoğunluğu Yaşadı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.


