Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2022 14:44 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu, Bayram Tatilinin Son Gününde Ziyaretçi Yoğunluğu Yaşadı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan tarihi evleriyle ünlü  Safranbolu ilçesinde Kurban Bayramı tatili boyunca hareketliliğin yoğun olması turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürdü.
“Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” ve “Açık hava müzesi” gibi unvanlarla anılan Safranbolu, pandeminin ardından en yoğun Kurban Bayramı’nı geçirdi. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme, köprü ve tarihi yapılarla açık hava müzesini andıran Safranbolu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, adeta tarihte yolculuğa çıkıyor. Günübirlik ve konaklamalı binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan ilçede turizmciler ve esnafların da yüzü gülüyor.
Bayram tatili sonrası Samsun’dan İstanbul’a giderken ailesiyle birlikte Safranbolu’yu ziyaret eden Duru Koşar, tarihi ilçeye ilk defa geldiklerini ve çok güzel bulduklarını söyledi.
“BU KADAR YOĞUNLUK BEKLEMİYORDUK”
Esnaf Nurhayat Yüksel ise, “Yoğunluğumuz güzel, güzel bir bayram tatili yaşıyoruz. Bugün dokuzuncu gün ve dönüşler başladı. Güzel para kazandık. Esnaflar da mutlu. Yoğunluk halen devam ediyor. İnşallah bu şekilde devam eder. Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk” dedi. Ziyaretçilerin park sorunundan şikayetçi olduğunu anlatan Yüksel, bu konuda yetkililerden yardım istedi.
Esnaf Hüsnü Özdemir ise, 9 günlük tatil boyunca yaşanan hareketliliğin satışları olumlu yönde etkilediğini aktardı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin