blank
Haber Merkezi tarafından
15 Mart, 2025 00:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu, Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne hazırlanıyor!

Safranbolu’nun kültürel mirasını dünyaya tanıtan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 26. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin hazırlıkları kapsamında Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin başkanlığında ikinci toplantı düzenlendi. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe, STK, dernek ve oda başkanları ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Köse, festivalin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaşması için titizlikle çalıştıklarını belirtti. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ise komite üyelerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

7-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin yarışma kategorileri ve ödül törenine ilişkin detayların da ele alındığı toplantıda, festival hazırlıklarının hız kesmeden devam ettiği vurgulandı. Çeyrek asrı geride bırakan Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl da belgesel tutkunlarını ve kültür-sanat meraklılarını tarihi Safranbolu atmosferinde buluşturacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İnceciköz’e manda yoğurdu ikram ettiler

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz önderliğindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde incelemelerde bulundu.
Heyet, Zonguldak Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Çaycuma İlçe Lideri Birol Yiğit ile bakanlık temsilcilerinin eşlik ettiği program kapsamında "Aynur Abla" markasıyla yöresel eserler üreten Aynur Çakar’ı ziyaret etti. Çakar, Çaycuma Manda Yoğurdu ve kestane balı başta olmak üzere doğal ve organik eserlerini heyete tanıtarak brifing sundu.
İnceciköz, ziyaret sırasında Çakar’ın mandacılık, turizm ve yöresel eserlerin geliştirilmesi alanlarındaki çalışmalarını yakından inceledi.
Ziyaretin akabinde heyet, bölgenin kültürel miraslarından biri olan Kadıoğlu köyündeki mozaikleri incelemek üzere köye yöneldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin