Reklam
Reklam

Safranbolu, Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne hazırlanıyor!

Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Mart, 2025 00:01 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’nun kültürel mirasını dünyaya tanıtan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 26. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin hazırlıkları kapsamında Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin başkanlığında ikinci toplantı düzenlendi. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu TSO Başkanı Erol Altuntepe, STK, dernek ve oda başkanları ile akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Köse, festivalin her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaşması için titizlikle çalıştıklarını belirtti. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ise komite üyelerine yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

7-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin yarışma kategorileri ve ödül törenine ilişkin detayların da ele alındığı toplantıda, festival hazırlıklarının hız kesmeden devam ettiği vurgulandı. Çeyrek asrı geride bırakan Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl da belgesel tutkunlarını ve kültür-sanat meraklılarını tarihi Safranbolu atmosferinde buluşturacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin