Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Eylül, 2021 11:30 tarihinde yayınlandı
0

SAFRANBOLU 3 GÜN ŞENLENECEK

  1. Düzenlenecek olan Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Festival bu yıl zengin bir program ve katılım ile yapılacak

 

Bu yıl 22. düzenlenecek olan Altın Safran Uluslar arası Belgesel  Film Festivali 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Festival öncesi basın toplantısı düzenleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, bu yıl festivalin dolu dolu geçeceğini belirterek “Geçen yıl pandemi dolayısıyla kısıtlı etkinliklerle festival yaptık. Bu yıl etkinliklerimiz daha zengin ve dolu dolu olacak. Tüm hemşehrilerimizi festivale davet ediyorum” dedi

Safranbolu Asmazlar Havuzlu konakta düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Köse, bu yıl Belgesel film ve fotoğraf yarışmasına 88 ülkeden katılım olduğunu,  festival öncesi “minderini kap gel” sloganıyla düzenlenen açık hava sinema etkinliklerine ilginin yoğun olduğunu bir daha ki yıl daha kapsamlı yapılacağını söyledi.

Festivalin 800 bin ile 1 milyon TL arası bütçesi olduğunu belirten Başkan Köse, bunun bir kısmının Kardemir, Kültür Bakanlığı, Coco Cola gibi sponsorlar tarafından karşılandığını söyledi.

Başkan Köse daha sonra Festival etkinlikleri hakkında ayrıntı bilgi paylaştı ve şunları söyledi: “21 yıldır aralıksız olarak devam eden Türkiye’nin ilk ve tek belgesel film festivali olma özelliğine sahip; Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bu yıl 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle 22.ci kez kapılarını açıyor. Ana teması “Kültürel Miras ve Korumacılık” olan festivalimizin, bu yılki yan teması da Ahilik Teşkilatının önderi Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olması münasebetiyle “Ahilik Kültürü” olarak belirlenmiştir.

Festival kapsamında düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Altın Safran Fotoğraf Yarışması ve Belgesel Film Yapım Destek Yarışmasının ödülleri sahiplerini bulacak. Festival ve yarışmalar ile bilgi ve detaylara www.altinsafran.org adresinden ve festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi festival öncesinde, Belgesel Film Yarışmasında ödül almış belgesel filmleri açık hava gösterimleri ile seyircilerle buluşturuyoruz. 7 – 15 Eylül tarihleri arasında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde oluşturulacak alanda nostaljik film makinesinden belgesel filmler ile unutulmaz Yeşilçam filmlerini seyretme şansına sahip olacaklar.

16 Eylül 2021 Perşembe günü Organizasyon Komitesinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayacak festivalimiz, kortej yürüyüşünün ardından festival meşalesinin yakılması ile şenlenecek Misakı Milli Demokrasi Meydanında, geçen yıl Belgesel Film Yapım Destek Yarışmasında en iyi proje ödülünü alan Yönetmen Alper Şahin’in “Safranbolu’da Bir Başkan” isimli belgesel filminin gala gösterimi ve konser ile 1. gün son bulacak. Üç gün boyunca sergi, söyleşi ve açılış gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra konserler, folklor gösterileri ve Tarihi çarşıda sokak sanatçılarının performans gösterilerinden oluşan, katılımcılarımıza eğlenceli dakikalar yaşatacak etkinlikler de yer alacak. Çocuklarımıza özel etkinliklerin gerçekleşeceği festivalimizde ayrıca bu yıl yan temanın Ahilik kültürü olması sebebiyle ahilik geleneklerinden enstantaneler canlandırılacak. Festivalimizin ana temasına atıfta bulunan ve mihenk taşlarından biri olan En İyi Restore Edilen Ev ve En İyi Korunan Ev Plaket Çakım Törenleri ile katılımcılarımız Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerini yansıtan konaklarımızda ağırlanacak.  18 Eylül 2021 Cumartesi akşamı gerçekleşecek Altın Safran Belgesel Film ve Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni ile ödüller sahiplerini bulacak.

Festivalimizin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Karabük Valiliği, Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Kaymakamlığına  teşekkür ve şükranlarımızı sunuyor, dünya miras şehri Safranbolumuzun tarihi atmosferinde zamanda yolculuğa çıkmak isteyen herkesi davet ediyoruz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin