Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şaban Namal Camisi Törenle Açıldı

Günlük Yayın: 27.06.2014 14:53
Yazar:

TSO Başkanı Sedat Namal tarafından babası adına yaptırdığı Cumayanı Şaban Namal Camisi’nin açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin tarafından yapıldı. 

Açılışa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in yanı sıra Milletvekili Osman Kahveci, Vali Orhan Alimoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, İl Müftüsü Halil Bektaş, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuran tilavetinin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bektaş, Camilerin toplumun kalbi olduğunu ve dini vazifelerin yanında sosyal yardımlaşma merkezleri işlevini de gördüğünü belirterek, “Peygamber Efendimizde bir hadisinde ‘Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder’ diye buyurmuştur. Yani bu tür işlerin ulvi bir iş olduğuna işaret edilmiştir. Bu güzel köyümüzde ve mahallemizde bu ibadethaneye ihtiyaç vardı. Sağ olsun Cumayanı Köyü sakinlerimiz ve muhtarımız yer tahsisinde yardımcı oldular. Sonuç olarak 150-200 kişilik camimizi ibadete açtık. Ben hem Sedat Namal bey’e hemde üstlenici firma Halil Aydın bey’e, emeği geçen tüm hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ise, “Cumayanı Köyümüz bizim en canlı en heyecanlı köylerimizden birisidir. Biliyorsunuz bir memleketin huzuru, güveni, gelişmesi, kalkınması; köyü, kasabası, şehri hep beraber dikkate alınır. Bizde buna özen göstermeye devam edeceğiz. Cumayanı Köyü’ne bizden önce birçok hizmet yapılmış, bizde bundan sonra yapılacak olan hizmetleri takip etmeye ve bu hizmetlerin devamının için çalışacağız. Ben emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehemt Ali Şahin iseCumayanı’nın Karabük’ün en fazla nüfusa sahip köyü olduğunu belirterek, “ Hatta belde olma koşullarını taşıyan bir köyümüzdür. Devletin organları İl Özel İdare Cumayanı Köyümüzün ihtiyaçlarını gideriyor. Su problemi vardı, uzun uğraşlar sonucunda bu sıkıntıyı giderdi. Yine Gençlik Spor Müdürlüğümüz ise güzel bir futbol sahasını Cumayanı Köyü gençlerimize kazandırdı. Şimdi ise, Sedat Namal kardeşimiz ise Cumayanı Köyümüze güzel bir camii yaptırdı. Ben emeği geçenlerden Allah razı olsun diyor ve çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Milletvekili Osman Kahveci, Karabük Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve TSO Başkanı Sedat Namal ile kurdele keserek camiyi hizmete açtı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.