Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2018 14:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

 Sabah namazını kaçırmayan üçüzlere bisiklet hediye edildi 

Yenice ilçesine bağlı Yortan beldesinde bulunan bir camii’de 40 gün boyunca sabah namazına gelen çocuklara bisiklet hediye edildi.
Yenice ilçesine bağlı Yortan Beldesi Dere Mahallesi Yukarı Küme Camii imamı Akif Kara 40 gün boyunca sabah ve diğer vakit namazlarına eksiksiz gelen Yasir Yavaşçı, Kerem Yavaşçı ve Burak Yavaşçı isimli çocukları bisiklet ile ödüllendirdi. Çocuklara camiyi sevdirmek ve sabah namazı alışkanlığı kazandırmak amacıyla yapılan etkinlikte üçüz kardeşler bisikletlerin sahibi oldu.
“Bu tür faaliyetlere devam etmeyi düşünüyorum”
Camii imamı Akif Kara 2018-2019 yaz Kur’an kurslarında kursa devam eden, bu kursta başarı gösteren ve kurs zamanınca 40 gün aralıksız vakit namazları, özellikle de sabah namazına gelen çocuklara bisiklet hediye edeceğini söylediğini belirterek, “ Tabi bu hediyeyi vermedeki amacım bu gençlerimize camii sevgisini, ilim sevgisini aşılamaktı. Birde 40 gün sabah namazının tadına varan yavrularımızı her daim camiyle buluşturmaktı. Bu amacımıza da ulaştık inşallah. Yaptığımız bu faaliyetle de Allah’ın izniyle de bu yavrularımız her daim dinine bağlı birer fert olarak yetişmesini temenni ediyorum. İnşallah bundan sonraki yaz Kur’an kursları döneminde de bu tür faaliyetlere devam etmeyi de düşünüyorum. Teşekkür ederim” dedi.

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.