Zonguldak’ta Valilik karşısında yapımı planlanan saat kulesi için çalışmalar sürüyor.
Zonguldak’ta geçtiğimiz aylarda Zonguldak Belediyesi tarafından Valilik binası karşısına saat kulesi yapılması için anket yapılmıştı. Vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan anket sonucunda beğenilen saat kulesi
İçin çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. Kule için zemin kazılarak yer açıldı. Bugün sabah saatlerinde saat kulesinin alt kısmı yavaş yavaş koyulmaya başlandı. Saat kulesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına kadar yetiştirilmesi planlanıyor.


Saat kulesi projesi hayata geçiyor
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

