blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum: 0

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: “Yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız”

Çorum’da partisinin vilayet kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Lideri Mahmut Arıkan, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin en büyük teşkilatına sahip olduğunu belirterek, "Yaşanabilir bir Türkiye’yi, tekrar büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız" dedi.
Saadet Partisi Genel Lideri Mahmut Arıkan, partisinin Çorum’daki 8. Olağan Vilayet Kongresi’ne katıldı. Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Genel Lider Arıkan, Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, "Çorum, endüstride kabına sığmayan, Anadolu’nun yükselen yıldızı olmaya aday bir kent. Lakin işler bu noktada bu türlü gitmiyor. 2024’te yaşanan kuraklık, bu yıl gelen zirai don, çiftçimizin belini büktü. Yüzde 50’ye varan, daha gazla oranlara varan randıman kaybı yaşandı. Tarım toprakları bölünüyor, yapılaşma denetimsiz. Bu gidişle Çorum’da tarım değil, toprak bitecek. Hayvancılıkla uğraşan kardeşimiz, yem fiyatlarına bakıp hayvanını ziyanına satıp meslekten çıkmak zorunda kalıyor. 150’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Çorum’un sanayi altyapısı yetersiz. Dijital dönüşümde maalesef Çorum eksik kaldı. Bu kentin Hattuşa’sı, Alacahöyük’ü var. Lakin turizmde ne rehber var, ne tanıtım var, ne altyapı var. Altyapı demişken, şu süratli tren sorununu de bir konuşalım. Delice-Çorum Süratli Tren Projesi’nden bahsediyorum. Yıllardır bu kentte yaşayan, bu kentte alın teri döken herkesin ortak bir beklentisiydi, acil bir gereksinimdi. Lakin bakıyoruz ki problem, ulaştırma yatırımı olmaktan çıkmış, büyük soru işaretleriyle dolu bir tabloya dönüşmüş. Ne oldu, 75 milyar lirayı bulan bir bedelle ihale yapıldı. Üstelik, kamuoyuna açık, rekabete dayalı, şeffaf bir süreçle yapılmadı, pazarlık yöntemiyle yapıldı. Yalnızca maliyet mi şaştı hayır arkadaşlar, zamanlama da şaştı" dedi.

"Çözüm mü arıyorsunuz, o vakit adres Ankara’dır, makam Gazi Meclis’tir"
Terör sorunun çözülmesi için adresin TBMM olduğunu kaydeden Arıkan, "Son günlerde ülkemizin geleceğini direkt ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Kimisi ‘fırsat’, kimisi ‘tarihin dönüm noktası’ halinde nitelendiriyor. Lakin ne gariptir ki bu gelişmelerin ayrıntılarını ne Meclis’te duyuyoruz, ne de yetkili kurumlardan dinliyoruz. Bir bakıyorsunuz, kritik bir açıklama İtalya’dan geliyor. Bir bakıyorsunuz, yeni bir gelişmeyi toplumsal medya paylaşımlarından öğreniyoruz. Biz en başından beri şunu söylüyoruz; bu ülkenin en değerli problemleri, kapalı toplantılarda, yurt dışındaki masalarda, kapalı kapılar arkasında yürütülemez. Zira biz bu sineması daha evvel izledik. Yalnızca Oslo’da, yalnızca Kandil’de, yalnızca İmralı’da yürütülen süreçlerin nasıl bir hayal kırıklığına dönüştüğünü bu millet çok yeterli biliyor. PKK’nın ’fesih’ açıklamasını büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Elbette barışın yanındayız. Terörün temizlenmesini biz de çok istiyoruz. Ancak doğrusu biz bu açıklamaların aslında hiç de yabancısı değiliz. 1993’te dediler, barış gelmedi, 1995’te tekrar dediler, silah bırakmadılar, 1998’de, 2006’da, 2009’da ve en son 2013’te. Her kezinde birebir cümleler. Ve artık 7. sefer gün gündemde. Pekala ne oldu evvelki 6’sında? Barış mı geldi, silahlar mı sustu, şehit haberleri mi bitti, hayır. Bu nedenle biz, geçmişten ders çıkararak diyoruz ki ’yeni süreç’ diyorsanız, evvel ’eski hataların’ olmayacağını garanti altına alın. Ayrıyeten illa tahlil mü arıyorsunuz, o vakit adres belirlidir Ankara’dır, makam Gazi Meclis’tir, temsilci aziz millettir" formunda konuştu.

"Gündüz jenerasyonu programları niye hala yayında niye yasaklamıyorsunuz"
Gündüz nesli programlarıyla ilgili harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Arıkan, "Madem derdiniz toplumu ve aileyi korumak, soruyorum sayın yetkililer, o zaman gündüz nesli programları niye hala yayında niye yasaklamıyorsunuz? Her türlü ahlaksızlığı anlatan diziler niye hala televizyonlarda niye yasaklamıyorsunuz? Toplumsal medya hesaplarını bir talimatla kapatanlar, muhalif kanallara milyon milyon ceza yazanlar, bu yayınları görmüyor mu? Bir de bu yılı ‘Aile Yılı’ ilan ettiniz. Aile yılında dişe dokunur bir icraat yapmak istiyorsanız? Buyurun, Halep ordaysa arşın burada. Başta kendi kanallarınız olmak üzere bu şekil programların hepsine son verin, biz de samimiyetinize inanalım. O denli palavradan soruşturma ihtar kınama falan da istemiyoruz" tabirlerini kullandı.
Gençler için sanal bahis ve kumarın bir tehlike oluşturduğunu tabir eden Arıkan, "Hatırlayacaksınız, 1997’de Ulusal Görüş iktidarı kumarhaneleri kapatmıştı. Zira hem aileye, hem topluma hem de gençlere ziyan veriyordu. Hatta makinalara ‘tek kollu canavar’ benzetmesi yapılıyordu. Artık o denli bir noktaya geldik ki o canavar tüm Türkiye’yi sarmış durumda. Her insanımızın, her gencimizin cebine bu kumarhaneler rahatça girebiliyor. Ve bunu engelleyecek tek bir adım atılmıyor. Bir kuşak emekle değil, bahtla kazanmanın hayaline hapsedildi. Bu da yalnızca ekonomik bir sorun değil, ahlaki bir çöküştür" dedi.
"Buradan bir kere daha davette bulunuyorum" sözlerine yer veren Arıkan, "Asgari fiyata artış yapmak için yıl sonunu beklemeyin, emekli için memur için kamu personelleri için Temmuz’u beklemeyin. Enflasyon kayıplarını telafi edecek biçimde, fiyatlar bir an önce güncellenmelidir ve gerekli artırımlar yapılmalıdır.Bakınız tam 1 ay sonra mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Geçen bayram, Sayın Erdoğan 4 bin TL ikramiye için ‘daha ne olacak’ demişti. Biz söyleyelim, vu bayram emekliye bir tam maaş ikramiye olacak. Olmak zorunda, öbür yolu yok. ‘Paramız yok’ falan demeyin, hiç lafı eveleyip gevelemeyin. Emekliye bir maaş ikramiye verin; emeklinin ahını değil, duasını alın" diye konuştu.
Saadet Partisi olarak yeni bir stratejik aklın kurucusu ve yürütücüsü olmanın vakti geldiğini kaydederek, "Büyük bir gururla söylüyorum ki Saadet Partisi teşkilatları Türkiye’nin en güçlü teşkilatıdır. Bunu bilerek ve inanarak söylüyorum. Çünkü Saadet Partisi, ‘iman varsa imkan vardır’ diyenlerin partisidir. Ve biliyorum ki yaşanabilir bir Türkiye’yi, Yine büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız. Ülkemizde yaşanan her yeni kriz, bölgemizdeki her yeni tansiyon, bize gösteriyor ki artık tarihin akışı hızlanmıştır. Ve bu sürat, bizden daha net kararlar, daha yürekli adımlar istemektedir. Bakınız, muhalefet erken seçim davetleri yapıyor, iktidar ise sessiz. Lakin vakit zaman iktidar kanadından gelen bildiriler, seçimin öne çekebileceğine işaret ediyor. Erken ya da vaktinde, fark etmez. Türkiye’de seçimler hala sorunlu, hala adaletsiz, hala inanç vermekten uzak. Bilhassa 50+1 düzenlemesi uygulamada olduğu sürece, sorunlar devam edecek. İşte bu yüzden biz, yalnızca seçime hazırlanmakla kalamayız. Seçim sisteminin dayattığı dar kalıpları da aşmak zorundayız. Artık bu söyleyeceğime dikkat buyurunuz. Ulusal görüş tarihi boyunca tüm ittifaklarının stratejik aklı, kurucusu ve yürütücüsü olmuştur. Biz de diyoruz ki 56 yıllık geçmişimizin ufkuyla, teşkilatımızın gücüyle, yeni kuşak siyasetimizle, yeni bir stratejik aklın kurucusu ve yürütücüsü olmanın vakti gelmiştir" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Samsun turizmde yükselişini sürdürüyor: 1,57 milyon ziyaretçi

Turizmde yükselişini sürdüren "Karadeniz’in ve Kuzey Anadolu’nun incisi Samsun" 2024 yılında 1 milyon 571 bin ziyaretçiyi ağırlarken, kentin kültürel mirasına olan ilgi de rekor düzeye ulaştı. Samsun Müzesi başta olmak üzere Bakanlığa bağlı 3 müze ve 7 özel müzeyi toplam 610 bin kişi ziyaret etti.
Samsun’un kültürel mirası, turizm potansiyeli ve kütüphane hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı, Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Samsun Turizm Master Planı doğrultusunda ilerleyen çalışmalar masaya yatırılırken, müzelerden konaklama tesislerine, coğrafik işaretten kütüphane datalarına kadar pek çok başlık detaylı halde ele alındı.
Samsun’un "Karadeniz’in ve Kuzey Anadolu’nun incisi" olarak turizmde güçlü bir marka olma amacı doğrultusunda adımların süratle devam ettiğini belirten Vali Tavlı, ilin sahip olduğu kültürel ve doğal pahaların bölgesel turizmin gelişmesinde kıymetli rol oynadığını söz etti.

Müzelere 610 bin ziyaretçi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bilgilerine nazaran, Samsun Müzesi başta olmak üzere vilayette bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 3 müze ile 7 özel müzeyi 2024 yılı içerisinde 610 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Varlıklı arkeolojik ve kültürel yapıtların sergilendiği müzeler, turizmin değerli çekim noktaları ortasında yer aldı.

Konaklama tesisleri 294’e ulaştı
Turizm altyapısının gelişimine ait bilgiler de toplantıda paylaşıldı. Samsun genelinde faaliyet gösteren 294 turizm işletme evraklı konaklama tesisi, ilin artan turist kapasitesini karşılamada kıymetli bir rol üstleniyor. 2024 yılında Samsun’u ziyaret eden turist sayısı ise dikkat cazibeli bir artış gösterdi. Buna nazaran kente 1 milyon 392 bin yerli, 179 bin yabancı olmak üzere toplam 1 milyon 571 bin turist geldi.

Coğrafi işarette 18 tescil, 8 başvuru
Samsun’un yöresel eserlerinin marka pahasını artıran coğrafik işaret çalışmalarında da değerli ilerleme kaydedildi. 2005 yılında Bafra pidesi ile başlayan süreçte ilin coğrafik işaret tescili alan eser sayısı 18’e, müracaat evresindeki eser sayısı ise 8’e yükseldi. Yetkililer, bu çalışmaların hem gastronomi turizmine hem de lokal üreticinin güçlenmesine katkı sunduğunu belirtti.

Kütüphanelerde 1 milyonun üzerinde ziyaretçi
Toplantıda ele alınan bir öteki başlık ise kütüphane hizmetleri oldu. Samsun Müzesi Halk Kütüphanesi dahil olmak üzere kent genelinde hizmet veren 20 kütüphanede;
437 bin kitap, 155 bin üye, 172 bin ödünç verilen kitap, 1 milyon 51 bin ziyaretçi sayılarına ulaşıldığı kaydedildi.
Bu bilgiler, Samsun’da kültürel ve akademik faaliyetlere olan ilginin her geçen yıl arttığını gösteriyor.

Milli Uğraş Salonu yenileniyor
Samsun Müzesi içinde yer alan Ulusal Uğraş Salonu’nun yenilenmesine yönelik çalışmalar da toplantının gündem unsurları ortasında yer aldı. Yetkililer, salonun çağdaş müzecilik anlayışına uygun biçimde tekrar düzenlenmesi için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.
Toplantıya, Vali Yardımcısı V./Atakum Kaymakamı Murat Bulacak, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, müdür yardımcıları İrfan Göz ve Hasan Kılıçarslan, Samsun Müzesi Müdürü Kenan Sürül ve Müdür Yardımcısı Selahattin Kanca, Gazi Vilayet Halk Kütüphanesi Müdürü Mikdat Malat, OMÜ Tarih Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yavuz Erler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin