Reklam
Reklam
67aef90c7fbfa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Şubat, 2025 11:05 tarihinde yayınlandı
0

Saadet Partisi 7. Olağan Karabük İl Kongresi Yarın Gerçekleştirilecek

Saadet Partisi, 7. Olağan Karabük İl Kongresi’ni yarın saat 18.00’de 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek. Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ın katılması bekleniyor.

Kongrede, Karabük il başkanlığına tek aday olarak gösterilen Aziz Gündoğdu ve ekibi ev sahipliği yapacak. Kongrenin hazırlıkları kapsamında, Karabük’ün çeşitli noktalarında parti bayraklarıyla süslemeler yapıldığı gözlemlendi.

Karabük İl Başkanı Aziz Gündoğdu, tüm Karabüklüleri kongreye davet ederek, “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arıkan’ın teşrifleriyle icra edeceğimiz 7. Olağan il kongremize tüm Karabüklüleri davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Kongre, partinin yerel teşkilatının güçlenmesi ve Karabük’teki siyasi faaliyetlerin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Tüm partililerin ve vatandaşların katılım göstermesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagislar erkenci kirazi vurdu 8ZBr5t7U
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağışlar erkenci kirazı vurdu

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle erkenci kirazlar dalında zarar gördü. Üreticiler 2 yıldır üst üste erkenci kirazdan zarar gördüklerini belirtti.

Tokat’ta son aylarda etkili olan yoğun yağışlar, kirazı etkiledi. Kentte taşkın nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kalırken, Büyükyıldız beldesinde yetiştirilen erkenci kirazlar da aşırı yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok üreticinin kirazları dalında zarar gördü.

Beldede çiftçilikle uğraşan Alaattin Öncü’ye ait 65 adet erkenci kiraz ağacındaki meyveler, yağmur nedeniyle dalında yarıldı. Bölgede geç hasat edilen kiraz çeşitleri için ise şimdilik risk bulunmadığı öğrenildi.

“Erkenci kirazlar komple yarıldı”

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayında ürün alamadıklarını belirten üretici Alaattin Öncü, bu yıl da aşırı yağış nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyledi. Bahçesindeki kirazları gösteren Öncü, meyvelerin pazara sunulamayacak hale geldiğini ifade etti.

Öncü, “Bir buçuk aydır yağmur yağıyor. Kirazlarda yenecek durum hiç kalmadı. Gördüğünüz gibi komple yarıldı. Erkenci kiraz umutları bitti. Geçen sene don komple vurdu. Bir gram bile hasat alamadık. Bu sene de erişen kirazları yağmur patlattı, erkenci kiraz yine yok. Arkasından gelen geç kirazlarda şu an bir sorun yok. Ama erkenci kirazlar komple patladı, yarıldı. Satılacak, tezgaha koyulacak kiraz değil” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin