blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rusya’dan gelen ham kauçuk yüklü tırdan 24 kaçak göçmen çıktı

Rusya’dan gelerek Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 800 kilometre ilerleyen tıra polis baskın yaptı. Amasya’da polis tarafından durdurulan 22 ton ham kauçuk yüklü tırdan Afganistan asıllı 24 kaçak göçmen çıktı. Tırın şoförü gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Rusya’dan Türkiye’ye gümrük kapısından giriş yapıp giriş yapıp Kocaeli’ye hakikat gitmekte olan 22 ton ham kauçuk yüklü 06 JVE 01 plakalı tır, Amasya merkez Taşova Kavşağı uygulama noktasında durduruldu. Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne çekilen tırda Göçmen Kaçakçılığıyla Gayret ve Hudut Kapıları Şubesi grupları tarafından arama yapıldı. Tırın dorsesinden 24 Afganistan asıllı göçmen çıktı. Göçmenlerin tıra nerede alındığına ait kapsamlı inceleme başlatan polis takımları, tır şoförü E.T.yi gözaltına aldı.
Kaçak göçmenler isimli ve idari süreçlerin akabinde Sistemsiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da Mustafa Yıldızdoğan rüzgarı

Samsun’un Asarcık ilçesinde düzenlenen "Yaz Festivali"nde sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, söylediği ulusal ezgilerle kalabalığa coşku dolu anlar yaşattı. Binlerce kişinin katıldığı aktiflikte vatandaşlar, sanatkarlara daima bir ağızdan eşlik etti.
Asarcık İlçe Meydanı’nda gerçekleştirilen şenlikte sahne sırasıyla Osman Öztekin, Sinem Kahveci ve Mustafa Yıldızdoğan’a verildi. Şenliğin açılışını yapan Osman Öztekin, seslendirdiği duygusal müziklerle dinleyicileri hem hüzünlendirdi hem de nostaljik bir gece yaşattı. Akabinde sahneye Sinem Kahveci çıktı.
Gecenin finalinde sahneye çıkan Türk milletinin sevilen sesi Mustafa Yıldızdoğan, "Ölürüm Türkiye’m" üzere ulusal hisleri pekiştiren yapıtlarıyla meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Vatandaşlar, Yıldızdoğan’ın müziklerine bayraklarla ve alkışlarla eşlik etti.
Programda konuşan Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, "Sanatla, müzikle ve birlik hissiyle hoş bir akşam yaşıyoruz. İştirak sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.
MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur da konuşmasında şenliğe ağır ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Asarcık’ta yapılan hizmetlere değindi.
Konser sonunda Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, MHP Samsun Vilayet Lideri Burhan Mucur ve İdeal Ocakları Samsun İl Başkanı Gökhan Yaşar, Mustafa Yıldızdoğan’a plaket takdim etti.
Festival alanında kurulan yöresel stantlarda çeşitli ikramlar sunulurken, aktiflik hem sanatsal hem de kültürel istikametiyle tam not aldı.
Etkinliğe ayrıyeten; Asarcık Kaymakamı Ahmet Tayyip Korkmaz, Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin