Rusya’dan gelerek Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra 800 kilometre ilerleyen tıra polis baskın yaptı. Amasya’da polis tarafından durdurulan 22 ton ham kauçuk yüklü tırdan Afganistan asıllı 24 kaçak göçmen çıktı. Tırın şoförü gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Rusya’dan Türkiye’ye gümrük kapısından giriş yapıp giriş yapıp Kocaeli’ye hakikat gitmekte olan 22 ton ham kauçuk yüklü 06 JVE 01 plakalı tır, Amasya merkez Taşova Kavşağı uygulama noktasında durduruldu. Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne çekilen tırda Göçmen Kaçakçılığıyla Gayret ve Hudut Kapıları Şubesi grupları tarafından arama yapıldı. Tırın dorsesinden 24 Afganistan asıllı göçmen çıktı. Göçmenlerin tıra nerede alındığına ait kapsamlı inceleme başlatan polis takımları, tır şoförü E.T.yi gözaltına aldı.
Kaçak göçmenler isimli ve idari süreçlerin akabinde Sistemsiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edilecek.


85
Rusya’dan gelen ham kauçuk yüklü tırdan 24 kaçak göçmen çıktı
157
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

