Rusya'dan Amasra'ya gelen turist sayısı 13 ayda 16 bini aştı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2023 10:35 tarihinde yayınlandı
0
1

Rusya’dan Amasra’ya gelen turist sayısı 13 ayda 16 bini aştı

2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile deniz hudut kapısı ilan edilen Amasra Limanı’ndan ülkeye giren Rus turist sayısı 13 ayda 16 bin kişiyi aştı. Rusya Ukrayna Savaşı’ndan 6 ay sonra başlayan süreçte Rus kafilesini taşıyan 23. yolcu gemisi limana demirledi.
Doğası, denizi, kültürü ve tarihi güzellikleri barındıran Bartın’ın Amasra ilçesine gerçekleştirilen turizm yolculuğunda 23. Rus yolcu gemisi Amasra Limanı’na demirledi. Bölgeye gelen son gemide bulunan 795 Rus turist ve 423 personel, sonbaharın ilk kafilesi oldu. Rusya Ukrayna Savaşı’ndan 6 ay sonra başlayan ve 13 aydır deva eden süreçte bölgeye gelen Rus turist sayısı 16 bini aştı.
Gelen Rus kafilesindeki turistler, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve tekrar geleceklerini belirtirken yıl sonuna kadar devam edecek seferlerde yaklaşık 7 bin Rus turistin daha gelmesi bekleniyor.
Son kafileyi Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve daire amirleri karşıladı. Rus kafilesinin bölgenin ve ilçe turizmine büyük katkı verdiğini belirten Başkan Çakır, ”Bu ay bir sefer daha var. Eylül’de 5 sefer daha olacak. Hem bölgemize hem Amasra ilçemize katkısı oluyor. Ocak 15’ine kadar seferler devam edecek. Her seferinde ortalama 700 yolcu ile geliyor. Bazen 900, bazen 600 yolcu oluyor. Kent ekonomisine ciddi katkısı var. Bir bölümü plajlarımıza gidiyor. bir bölümü şehir merkezimi turluyor” dedi
2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile deniz hudut kapısı ilan edilen Amasra Limanı’na 866 yolcu ve 300 personeli taşıyan ilk gemi 1 Ağustos 2022 tarihinde gelmiş, yaklaşık 13 aydır süren seferlerde yaklaşık 15 bin 500 turist kafilesi bölgeye giriş yapmıştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin