Rusya, Ukrayna'da kliniği vurdu: 1 ölü, 15 yaralı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Mayıs, 2023 16:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Rusya, Ukrayna’da kliniği vurdu: 1 ölü, 15 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın Dnipro kentinde kliniğe düzenlediği füze saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdüren Rusya, ülkenin doğusundaki Dnipro kentinde psikoloji kliniği ile veteriner kliniğini hedef aldı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamada, füze saldırısında 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2’si çocuk 23 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy saldırıyı insanlığa karşı bir suç olarak nitelendirirken, Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Rusya’nın Cenevre Sözleşmesi’ni ihlal ettiği ve saldırının ciddi bir savaş suçu olduğu belirtildi. Saldırı nedeniyle üst katı yıkılan bina kullanılamaz hale geldi, park halindeki birçok araçta da ağır hasar oluştu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ,alevleri söndürmek için çalışma başlattı.

97606 aw899520 02

Rusya’ya ait füze ve İHA’lar düşürüldü

Öte yandan, Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada gece saatlerinde Rusya tarafından farklı bölgelere fırlatılan 17 füzeden 10’unun imha edildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Rusya’ya ait İran yapımı 31 insansız hava aracından 23’ünün düşürüldüğü kaydedildi.

50721 aw899520 01

Ukrayna ordusu önceki gün ise 36 Rus İHA’sının tamamının imha edildiğini açıklamıştı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin