Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2023 12:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ‘Türkiye ve Suriye ilişkilerinin düzelmesi bölgedeki durumu değiştirecek’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin bölge için önemli olduğunu söyleyerek, "Türkiye ve Suriye ilişkilerinin düzelmesi bölgedeki durumu değiştirecek" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da, Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanları ile yapılan toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Bölgesel konuları değerlendirirken Türkiye ile Suriye ilişkilerine değinen Lavrov, Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları arasında Moskova'da düzenlenen toplantıyı hatırlattı. Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesi için müzakerelerin sürdüğünü hatırlatan Lavrov, "Bu toplantı formatının teşviki hepimizin ortak çıkarına" dedi. Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanları'nın arasında yapılacak bir görüşmenin gerekli olduğuna vurgu yapan Lavrov, "Türkiye ve Suriye arasında somut bir görüşme başlatmak artık gerekli. Bu çok önemli bir görüşme olur. Bu, bölgedeki durumda önemli değişiklikler yapacak. Bunu her türlü teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız. Toprak bütünlüğü ilkelerini, bu 4 ülkeden hiçbiri tartışmıyor. Bu da diyaloğu uzman düzeyinden dışişleri bakanları düzeyine çıkarmamız için iyi koşullar oluşturuyor" ifadelerini kullandı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Emvali Üretiminde Öncelik Kalite

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında  görev sırasında kaza geçiren  orman işçisi  Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e  geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü.  Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.

Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan  Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”

Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek,  “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.

 Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin