Reklam
Reklam

Rusya, ABD’li Senatör Graham’ı “arananlar listesi”ne ekledi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2023 19:13 tarihinde yayınlandı
0

Rusya İçişleri Bakanlığı, ABD’nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham’ı “arananlar listesi”ne aldığını duyurdu.

ABD’nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham’ın açıklamalarına Kremlin’den tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya Soruşturma Komitesi, dün Graham’ın Rus askerlerinin ölmesiyle ilgili ABD desteğini öven açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada ise Graham’ın “arananlar listesi”ne eklendiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Lindsey Graham, Cuma günü ülkenin başkenti Kiev’de bir araya gelmişti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından görüşmeye ilişkin yayınlanan montajlı videoda Graham, Rusların çatışmalarda öldüğünü belirterek, bunun ABD’nin harcadığı “en iyi para” olduğunu ifade etmişti. Graham’ın kullandığı ifadeler Rusya tarafından tepkiyle karşılanmış, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuya ilişkin açıklamasında, “Bir ülke için böyle senatörlere sahip olmaktan daha utanç verici bir şey düşünemiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Rusya’nın Graham’ın sözlerine tepki vermesinin ardından Ukrayna, görüşmeye ait görüntülerin tamamını yayınlamış ve Senatörün ifadelerin farklı konulara ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Lindsey Graham ise yaptığı açıklamada hakkındaki eleştirileri reddederek, görüşmede yalnızca Washington’ın desteğiyle Ukraynalıların Rus işgaline karşı direnişini övdüğünü söylemişti.

ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, birçok kez ABD’nin Ukrayna’ya yönelik artan askeri yardımlarını destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi

yanlis okula giden adayi jandarma sinava yetistirdi 1a7g7zs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin