Reklam
Reklam
rus turistlerin samsun ilgisi XfelmhKX jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Rus turistlerin Samsun ilgisi

Bin 491 kişiyi taşıyan Astoria Grande kuruvaziyeri, Samsun Limanı’na demirledi.

Kruvaziyer turizminin başlamasından itibaren bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan Astoria Grande adlı kuruvaziyer, 1 haftalık aranın ardından tekrar Samsun’a geldi. Rusya’nın Sochi şehrinden demir alan, İzmir, İstanbul, Bartın ve Sinop’un ardından Samsun’a gelen kruvaziyerde bulunan bin 47’si turist bin 491 kişilik kafile, Samsun ve Amasya’da vakit geçirecekler.

Samsun’da kalacak turistler Bandırma Gemi Müzesi, Samsun Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Amazon Köyü, AVM’ler, plaj ve Vezirköprü’de zaman geçirecek. Amasya’ya gidecek turistler ise Amasya Müzesi, Çakallar Tepesi gezisi ve şehir turu atacaklar.

Gemi, akşam saatlerinde Samsun’dan ayrılarak Trabzon’a doğru yola çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gece boyu arandi gun agarinca botlarla arama calismalari yeniden basladi Pc1LhJ5N
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gece boyu arandı, gün ağarınca botlarla arama çalışmaları yeniden başladı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için başlatılan arama çalışmaları gece boyunca devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte ekipler botlarla çay üzerinde yeniden arama çalışması başlattı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yeşilköy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanıp suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece boyunca dere kenarında ve su üzerinde termal dron ile sürdürülen çalışmalarda Erten’e ulaşılamadı. Günün ağarmasıyla birlikte arama çalışmaları yeniden yoğunlaştırıldı. AFAD ekipleri botlarla Filyos Çayı üzerinde arama faaliyetlerini sürdürürken, ekipler dere boyunca da tarama çalışmalarına devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin