Rusya’dan hareket kruvaziyer gemi, 27. kez geldiği Amasra Limanı’na demirledi.
Rusya’nın Soçi kentinden yola çıkan ve Ordu’nun ardından Bartın’ın Amasra ilçesine yola çıkan Astoria Grande gemisi, 765 yolcu ve 422 kişilik mürettebatıyla Amasra Limanı’na yanaştı. Rus turistleri taşıyan gemi, 27. kez limana yanaştı. Öğlen saatlerinde ilçeye demirleyen gemiden inen Rus turistler, Bartın’ın Amasra ve Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaptığı tarihi, kültürel ve turistik gezi gerçekleştirdi.
Akşam saatlerinde biten turların ardından turistlerin geri döndüğü gemi, dönüş hazırlıklarına başladı. Hazırlıklarının tamamlanmasının ardından geminin İstanbul’a doğru yol alacağı öğrenildi.


Rus turistleri taşıyan kruvaziyer gemi 27. kez Amasra’da
CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Erten, Filyos Çayı’nda akıntıya kapıldı
Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan, Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için arama çalışması başlatıldı.
Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yesil köy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanarak suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.
Durumu fark eden beraberindekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, Filyos Çayı’nda akıntıya kapılan CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Olayın duyulması üzerine CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yaşar ile partililer dolay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti.

