Rusya’dan hareket kruvaziyer gemi, 27. kez geldiği Amasra Limanı’na demirledi. Bölge turizmine canlılık getiren turistlerin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ülkemizi çok sevdikleri ifade edildi.
Rusya’nın Soçi kentinden yola çıkan ve Ordu’nun ardından Bartın’ın Amasra ilçesine yola çıkan Astoria Grande gemisi, 765 yolcu ve 422 kişilik mürettebatıyla Amasra Limanı’na yanaştı. Rus turistleri taşıyan gemi, 27. kez limana yanaştı. Öğlen saatlerinde ilçeye demirleyen gemiden inen Rus turistler, Bartın’ın Amasra ve Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaptığı tarihi, kültürel ve turistik gezi gerçekleştirdi.
Akşam saatlerinde biten turların ardından turistlerin geri döndüğü gemi, dönüş hazırlıklarına başladı. Hazırlıklarının tamamlanmasının ardından geminin İstanbul‘a doğru yol alacağı öğrenildi. (İHA)


Rus Turistler Safranbolu’yu Sevdi
Fenerbahçeli taraftarlar da Galatasaraylıları yalnız bırakmadı
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından sokaklara çıkan taraftarlar kutlama yaparken, bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katılması renkli görüntüler oluşturdu.
Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Şampiyonluğun ardından Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kutlamalar yapıldı. İlçe merkezinde bir araya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar meşaleler yakıp tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Kutlamalar sırasında bazı Fenerbahçe taraftarlarının da eğlenceye katıldığı görüldü. Sarı-lacivertli taraftarlar, uzun yıllardır yaşayamadıkları şampiyonluk sevincini Galatasaray’ın şampiyonluğunda yaşamaya çalıştıklarını ifade etti.
Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken, bölgede polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.


