Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 10:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rus turist ezan sesini duyunca göz yaşı döktü

Kapadokya bölgesinde cep telefonu ile video çekerken ezanı duyan Rus turist; önce ezanı dinledi, sonra göz yaşı döktü. O anları da kendi cep telefonu kamerası ile kaydetti. Sibirya’dan Kapadokya’yı gezmeye gelen Rus turist, duyduğu ezan sesinden etkilenerek gözyaşlarını tutamadı. Kapadokya’ya turistik gezi amaçlı gelen Rus turist, Uçhisar kalesine çıktı. Burada sosyal medya hesabından takipçilerine canlı yayınla Kapadokya’yı anlatmaya başladı. Uçhisar kalesinden Kapadokya bölgesini eliyle göstererek anlattığı esnada ezan okundu. O anda okunan ezan sesinden çok etkilenen Rus turist susarak ezan sesini dinledi. Kayıt altına aldığı ezan sesini diğer arkadaşlarına da dinleten Rus turist ezanın o muhteşem sesini duyunca gözyaşlarına da hakim olamadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da patates hasadı sürüyor

Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda yetiştirilen 30 bin ton patatesin hasadı devam ediyor.
Kastamonu’da 7 bin 400 dekar alanda ekilen patatesin hasadı devam ediyor. Yaklaşık 30 bin ton rekolte beklenirken dekar başına 4 ila 5 ton ortasında eser hasat edildi. Kilogramı 15 ile 20 lira ortasında alıcı bulan patates, bilhassa Devrekani ilçesinde çiftçilerin değerli geçim kaynakları ortasında yer alıyor. İlçede yaklaşık bin 519 dekar alanda yetiştirilen patates, aromasıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlçede 205 üretici tarafından bu yıl yaklaşık 5 bin ton patates hasat edildi.

"Üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim"
İlçede sulama sıkıntısının olmamasıyla patateste beklenen rekoltenin yakalandığını tabir eden Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, "Bölgemizin kıymetli tarım eserlerinden bir tanesi patatestir. İlçemizde 5 bin dekara yakın bir patates üretimi var. Patates hasadının da yavaş yavaş artık sonlarına yaklaşıyoruz. Nitekim hem tadıyla hem aromasıyla hem de gerek kızartmalık gerek haşlamalık olarak hoş bir patates üretiyoruz. Biz bizim yıllık üretim rekoltemiz ülke geneline bakıldığı vakit öbür vilayetlerle kıyaslandığı vakit dekara verimlilik manasında çok önemli oransal olarak çok yüksek. Bunun en büyük etkeni sulamayla alakalı. Devrekani’de sulamayla ilgili bir sorunun olmaması patatesi randımanını arttırıyor. Biz, demonstrasyonu Tarım İlçe Müdürlüğümüzle birlikte yapmıştık. Bölgeye en âlâ adapte olan patates tipi hangisi ise kızartmalık olarak ’hangisini üretmeliyiz, haşlamalık olarak hangisini üretmeliyiz’ üzere teknik hususlarda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Onlar da üretime kazandırdılar. Biz, hem Kastamonu merkezde, hem İstanbul’da pazar buluyoruz. Çiftçilerimize önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Ben üretimin ilerileyen yıllarda daha da artacağından son derece ümitliyim. Herkese bereketli dönemler dilerim" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin