Reklam
Reklam
66d56865bbad6 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Eylül, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
0

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: YouTube Yayınlarına Düzenleme Getirilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube üzerindeki yayınlarla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Şahin, bir yayıncının televizyon kanalıyla anlaşmazlık yaşadıktan sonra YouTube’da kanal açarak sürekli yayın yapıp reklam almasının denetim sorunu yarattığını belirtti. Bu durumun denetim eksikliğine dikkat çeken Şahin, “Bunun denetimini kim yapacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Şahin, yürütülen çalışmaların YouTube’u kapatmak amacı taşımadığını, ancak platformu daha düzenli hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. “YouTube’da hiçbir içeriğe bugüne kadar müdahale etmedik. Kişisel yayınlar hariç tüm yayınlar RTÜK denetimindedir. Yeni dijital mecralar da Türk kanunlarına uymak zorunda. Lisans almak zorundalar.” diyen Şahin, YouTube üzerinden haber ve program yapanların da RTÜK’ten lisans alma zorunluluğu getirileceğini duyurdu.

Ayrıca, Şahin, sokak röportajlarıyla ilgili de yeni düzenlemeler getirileceğini ifade etti. Bu düzenlemelerle birlikte, sokak röportajlarında iftira atılmasının ve yanlış bilgi verilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta alkollu surucunun carptigi kadin hayatini kaybetti vNnPwuBm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin