Reklam
Reklam
66d56865bbad6 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Eylül, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
0

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: YouTube Yayınlarına Düzenleme Getirilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube üzerindeki yayınlarla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Şahin, bir yayıncının televizyon kanalıyla anlaşmazlık yaşadıktan sonra YouTube’da kanal açarak sürekli yayın yapıp reklam almasının denetim sorunu yarattığını belirtti. Bu durumun denetim eksikliğine dikkat çeken Şahin, “Bunun denetimini kim yapacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Şahin, yürütülen çalışmaların YouTube’u kapatmak amacı taşımadığını, ancak platformu daha düzenli hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. “YouTube’da hiçbir içeriğe bugüne kadar müdahale etmedik. Kişisel yayınlar hariç tüm yayınlar RTÜK denetimindedir. Yeni dijital mecralar da Türk kanunlarına uymak zorunda. Lisans almak zorundalar.” diyen Şahin, YouTube üzerinden haber ve program yapanların da RTÜK’ten lisans alma zorunluluğu getirileceğini duyurdu.

Ayrıca, Şahin, sokak röportajlarıyla ilgili de yeni düzenlemeler getirileceğini ifade etti. Bu düzenlemelerle birlikte, sokak röportajlarında iftira atılmasının ve yanlış bilgi verilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda aranan 1 sahis yakalandi Ufn5GwSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin