RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: YouTube Yayınlarına Düzenleme Getirilecek - Karabük Haber Postası
66d56865bbad6 jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Eylül, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
0
0

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: YouTube Yayınlarına Düzenleme Getirilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, YouTube üzerindeki yayınlarla ilgili düzenleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Şahin, bir yayıncının televizyon kanalıyla anlaşmazlık yaşadıktan sonra YouTube’da kanal açarak sürekli yayın yapıp reklam almasının denetim sorunu yarattığını belirtti. Bu durumun denetim eksikliğine dikkat çeken Şahin, “Bunun denetimini kim yapacak?” sorusunu gündeme getirdi.

Şahin, yürütülen çalışmaların YouTube’u kapatmak amacı taşımadığını, ancak platformu daha düzenli hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı. “YouTube’da hiçbir içeriğe bugüne kadar müdahale etmedik. Kişisel yayınlar hariç tüm yayınlar RTÜK denetimindedir. Yeni dijital mecralar da Türk kanunlarına uymak zorunda. Lisans almak zorundalar.” diyen Şahin, YouTube üzerinden haber ve program yapanların da RTÜK’ten lisans alma zorunluluğu getirileceğini duyurdu.

Ayrıca, Şahin, sokak röportajlarıyla ilgili de yeni düzenlemeler getirileceğini ifade etti. Bu düzenlemelerle birlikte, sokak röportajlarında iftira atılmasının ve yanlış bilgi verilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bas
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
17 Nisan, 2026 15:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Birlik Medya kapılarını öğrencilere açtı

Karabük Üniversitesi Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu  Radyo–Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri, proje çalışmaları kapsamında Karabük’ün 70 yıllık basın geçmişine ışık tutan Karabük Birlik Medya’yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazete çalışanlarıyla bir araya gelen öğrenciler, hem mesleki deneyimler hakkında bilgi aldı hem de projeleri için çekimler gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca Birlik Medya ortaklarından Şafak Zeki Akca ile de görüşerek, medya sektörü ve habercilik üzerine değerlendirmelerini dinledi.

Dijital ve geleneksel haberciliğin ele alındığı ziyarette, öğrencilere sektörün işleyişi, haber üretim süreçleri ve medya alanındaki dönüşüm hakkında bilgiler aktarıldı.

Gazete çalışanları, öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, mesleki gelişimlerine katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin