Türkistan’da düzenlenen uluslararası sempozyumda, Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 7 üniversite arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.
Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ahilik temasıyla gerçekleştirilen program, Türk dünyasından akademisyenleri bir araya getirdi.
AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen ve ahilik temasıyla düzenlenen sempozyum, akademik iş birliklerinin geliştirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması açısından önemli bir platform oluşturdu.
Sempozyum kapsamında; Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Janar Temirbekova ile Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık başta olmak üzere, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Mustafa Kasım Karahocagil, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Mehmet Saltan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Ekrem Gürel ve İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Rasim Akpınar protokole imza attı.
İmzalanan protokol ile üniversiteler arasında ortak akademik projeler geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların artırılması ve öğrenci ile akademisyen hareketliliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Programın ardından TRT Avaz’a değerlendirmelerde bulunan Rektör Fatih Kırışık, Türk dünyası üniversiteleri arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, yapılan protokolün ortak projeler ve akademik çalışmalar açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.