Reklam
Reklam
roma doneminden kalma hamam atil halde MQg9t3Ir jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 04:37 tarihinde yayınlandı
0

Roma döneminden kalma hamam atıl halde

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyündeki Roma döneminden kalma tarihi Zana Hamamı atıl halde bulunuyor.

Karsavul Köyü Muhtarı Mustafa Korkmaz, “Zana, Roma Hamamı, Çermik diye geçiyor. Hastalıklara birebir, şifalı suyumuz vardır. Çok atıl durumda olduğu için tadilat yapılmasını istiyoruz” dedi.

Korkmaz, hamamın Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde kaplıca olarak kullanıldığını belirtti.

Taşova Kaymakamı İmran Demirel, tarihi hamam hakkında bilgi aldı. Kaymakam Demirel, ayrıca köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarını inceleyerek bir araya geldiği köy halkının ihtiyaçlarına yönelik planlamaların yapılacağı mesajını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta sifir atikta yeni donem basliyor KkGKSMd7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor

Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.

Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.

Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin