Karabük Postası tarafından
22 Temmuz, 2022 07:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rölyef sanatında ikinci sergisini açtı

Karabük'te 4 yıl önce arkadaşlarından örnek alarak rölyef sanatına yönelen işçi Latif İpek, Safranbolu’da ikinci resim sergisini açtı. Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Latif İpek, merak ederek başladığı rölyef sanatında eserlerini yapmaya devam ediyor. Bu yıl 21 adet eser üreten İpek, Safranbolu Cıngıllıoğlu Sergi Salonu'nda ‘Karabük’e boyut katanlar’ isimli ikinci resim sergisini açtı. Sergide geçen yılki eserlerle birlikte 26 adet eserin bulunduğunu belirten Latif İpek, “Rölyef yapmayı seviyorum. Meşakkatli bir iş” dedi. İpek, bu yıl yaptığı eserlerinin bazılarını 1 haftada bazılarını da 1.5 ayda tamamladığını söyledi. Rölyef sanatına başlama sürecinden bahseden İpek, “Rölyef yapan arkadaşları görüyordum ilk bir yıl onları izledim ama cesaret edemedim. Yapabilir miyim, noktasında sıkıntılarım vardı. Bir gün kursta hocam bende yapabilir miyim dedim ve o gündür yapıyoruz” diye konuştu. Bursa’dan Safranbolu’ya geziye gelen Salih de, resim sergisinin çok güzel olduğunu, Latif İpek’in mükemmel bir el işçiliği yaptığını aktardı. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kediye çarpmamak için manevra yapınca taklalar attı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Üçburgu mevkiinde meydana gelen kazada yola birdenbire fırlayan kedi kazaya neden oldu. Şoförü bayan olan araba kediye çarpmamak için ani hareket yapınca taklalar atarak durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı.
Olay, ilçenin Üçburgu mevkii Bakacakkadı-Zonguldak kara yolunda gece saatlerinde meydana geldi. Şoförü öğrenilemeyen 67 AU 566 plakalı araba, yolda seyir halinde gittiği sırada yola birdenbire fırlayan kediye çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte taklalar atarak durabildi. Kazada şoför ve yanında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayla birlikte yolda trafik durma noktasına geldi.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat, Çaycuma ve Gökçebey belediyelerinin itfaiye takımları ile bölge trafik grupları sevk edildi. Yaralılara sıhhat gruplarının olay yerinde yapılan birinci müdahalelerinin akabinde ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Araba ise alımlı yardımıyla yoldan kaldırılarak trafik akışı tekrar sağlandı.
Kazayla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.