Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Rize’nin yeni valisi İhsan Selim Baydaş vazifesine başladı

Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan İhsan Selim Baydaş, Rize Valiliği’nde merasim ile karşılandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan İhsan Selim Baydaş, valilik binası önünde merasim ile karşılandı. Baydaş’ı Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kurumu yöneticilerinin yanı sıra STK ve siyasi parti temsilcileri karşıladı. Misyonu devreden Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Vali Baydaş’a çiçek taktim etti. Rize Valiliği Hatıra Defteri’ni imzalayan Baydaş sonrasında yaptığı açıklamada, 9 yıl evvel Rize’nin Güneysu ilçesinde kaymakam olarak vazife yaptığını hatırlatarak kentin muhtaçlıklarını, imkan ve kabiliyetlerini bildiğinin altını çizdi.

Şehre adapte olma mühleti üzere bir vaktin olmadığını kaydeden Vali Baydaş “Şehre bir yönetici geldiğinde hele de bir vali atandığında kenti tanıması, sıkıntılarına vakıf olması imkân ve kapasiteyi görmesi açısından biraz vakit geçmesi beklenir. Benim bu türlü bir mehlimin olmadığının farkındayım. Kenti tanıyan, muhtaçlıklarını bilen imkân ve kabiliyetlerinin farkında olan bir yönetimci olarak hızla, hiç durmaksızın işe koyulacağımızın bilinmesini isterim” dedi.

Şehrin her probleminin kendi sorunu olduğunun altını çizen Baydaş konuşmasının devamında “Çalıştıkça göreceksiniz ki, eğitime dair her problem ana gündemimiz olacak, kültür ve turizm alanındaki faaliyetlere özel ilgi gösterecek, üretim, istihdam ve ziraî faaliyetlerin geliştirilmesine bilhassa çay ve çay tarımına dair her sıkıntıya zihin yoracak ve emek vereceğiz. 5 yıl çalıştığım Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığımdan ve hemşehrimiz, mevcut Bakanımız Osman Aşkın Bak’tan alacağımız güç, takviye ve heyecanla; gençlik ve spor odaklı bir idare anlayışı sergileyeceğiz. Kentimizin gururu Rizesporumuz başta olmak üzere her spor faaliyeti ve her spor branşı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz ve tüm eğitim ve gençlik faaliyetleri ilgi alanımızda ve himayemizde olacaktır. Hülasa kentin her sıkıntısı sıkıntımız, değerli hemşehrilerimin her talebi gündemimiz olacaktır” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baru labsis ile laboratuvar surecleri dijital ortamda yonetilecek wkZJeuB1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ LABSİS ile laboratuvar süreçleri dijital ortamda yönetilecek

Bartın Üniversitesi (BARÜ) tarafından laboratuvar süreçlerinin daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yerli laboratuvar bilgi sistemi geliştirildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dijitalleşme çalışmaları kapsamında eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme altyapısını güncelleyerek güçlendirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda laboratuvar süreçlerinin daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla BARÜ LABSİS (Laboratuvar Bilgi Sistemi) hayata geçirildi. BARÜ Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde geliştirilen LABSİS; analiz talebi, numune yönetimi, randevu işlemleri, finansal süreçler, faturalandırma, sonuç raporlama ve cihaz yönetimi gibi süreçlerin tek merkezden dijital olarak yönetilmesini sağlıyor.

BARÜ personelinin öz kaynaklarıyla geliştirdiği LABSİS’in kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağlaması, üniversiteler arası iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmesi hedefleniyor. Teknolojik altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda yenileyen BARÜ, uygulamayı talep eden üniversitelerin kullanımına ücretsiz olarak sunacak.

Dijitalleşmenin yükseköğretim kurumları için önem taşıdığını belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, laboratuvar süreçlerini daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturan BARÜ LABSİS’in geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

BARÜ LABSİS hakkında detaylı bilgiye http://labsis.bartin.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Bizi sosyal medyadan takip edin