Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan İhsan Selim Baydaş, Rize Valiliği’nde merasim ile karşılandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan İhsan Selim Baydaş, valilik binası önünde merasim ile karşılandı. Baydaş’ı Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kurumu yöneticilerinin yanı sıra STK ve siyasi parti temsilcileri karşıladı. Misyonu devreden Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Vali Baydaş’a çiçek taktim etti. Rize Valiliği Hatıra Defteri’ni imzalayan Baydaş sonrasında yaptığı açıklamada, 9 yıl evvel Rize’nin Güneysu ilçesinde kaymakam olarak vazife yaptığını hatırlatarak kentin muhtaçlıklarını, imkan ve kabiliyetlerini bildiğinin altını çizdi.
Şehre adapte olma mühleti üzere bir vaktin olmadığını kaydeden Vali Baydaş “Şehre bir yönetici geldiğinde hele de bir vali atandığında kenti tanıması, sıkıntılarına vakıf olması imkân ve kapasiteyi görmesi açısından biraz vakit geçmesi beklenir. Benim bu türlü bir mehlimin olmadığının farkındayım. Kenti tanıyan, muhtaçlıklarını bilen imkân ve kabiliyetlerinin farkında olan bir yönetimci olarak hızla, hiç durmaksızın işe koyulacağımızın bilinmesini isterim” dedi.
Şehrin her probleminin kendi sorunu olduğunun altını çizen Baydaş konuşmasının devamında “Çalıştıkça göreceksiniz ki, eğitime dair her problem ana gündemimiz olacak, kültür ve turizm alanındaki faaliyetlere özel ilgi gösterecek, üretim, istihdam ve ziraî faaliyetlerin geliştirilmesine bilhassa çay ve çay tarımına dair her sıkıntıya zihin yoracak ve emek vereceğiz. 5 yıl çalıştığım Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığımdan ve hemşehrimiz, mevcut Bakanımız Osman Aşkın Bak’tan alacağımız güç, takviye ve heyecanla; gençlik ve spor odaklı bir idare anlayışı sergileyeceğiz. Kentimizin gururu Rizesporumuz başta olmak üzere her spor faaliyeti ve her spor branşı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemiz ve tüm eğitim ve gençlik faaliyetleri ilgi alanımızda ve himayemizde olacaktır. Hülasa kentin her sıkıntısı sıkıntımız, değerli hemşehrilerimin her talebi gündemimiz olacaktır” tabirlerini kullandı.


Rize’nin yeni valisi İhsan Selim Baydaş vazifesine başladı
Arızalı ATV’yi tamir eden adama çarpıp kaçan sürücü yakalandı
Bolu’da emniyet şeridinde arızalanan ATV’yi tamir etmeye çalışan adam, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan yaşlı sürücü ise polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolu Yıldırım Beyazıt Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolda arızalanan bir ATV’ye yardım etmek isteyen F.Ö. (46), aracı emniyet şeridine çekerek tamir etmeye başladı. Bu esnada seyir halinde olan bir otomobil, emniyet şeridindeki F.Ö.’ye hızla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce savrulan talihsiz adam kanlar içerisinde yerde kalırken, sürücü aracıyla olay yerinden hızla uzaklaştı.
Hayati tehlikesi sürüyor
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan F.Ö., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan ve yoğun bakıma sevk edilen yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kaçan sürücüyü araç parçaları ve kameralar ele verdi
Kazanın ardından kayıplara karışan sürücüyü yakalamak için Mudurnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarını saniye saniye inceleyen ve olay yerinde kalan araç parçalarından yola çıkan polis ekipleri, kazaya karışan aracın plakasını ve sürücüsünün M.B. (73) olduğunu tespit etti. Şüpheli sürücü, Bolu’da düzenlenen operasyonla kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen M.B.’nin ehliyetine 2 yıl süreyle el konulduğu bildirildi.
Meydana gelen kazayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.

