karabuk
İmsak 05:57
Güneş 07:22
Öğle 13:08
İkindi 16:11
Akşam 18:43
Yatsı 20:02
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Rize’nin yeni valisi İhsan Selim Baydaş ayağının tozu ile yatırımları yerinde inceledi

blank
Valiler Kararnamesi ile Rize Valisi olarak atanan ve 2 gün evvel misyonu devralan İhsan Selim Baydaş, ayağının tozu ile Rize’de üretimi devam eden projeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı.
Rize’nin yeni valisi İhsan Selim Baydaş, yanında Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediye Bakanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Vilayet Müdürü Ali Serkan Savaş, Vilayet Sıhhat Müdürü Mustafa Zirve ve beraberindeki grupla birlikte Rize’de üretimi devam eden projeleri yerinde inceledi.
RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni hizmete giren acil servisi ziyaret eden Baydaş sonrasında üretimi devam eden Rize Kent Hastanesi inşaatını inceledi. Buradaki inceleme ve brifingin akabinde Rize merkezde inşaatı devam eden millet bahçesi projesi ile kentsel dönüşüm alanını da inceleyen Vali Baydaş, RTEÜ rekreasyon alanını ve akabinde, merkeze bağlı Fener Mahallesi’nde bulunan Rize Belediyesi Toplumsal Tesisleri’ni inceledi. Vali İhsan Selim Baydaş akabinde İyidere Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Baydaş, projelerin sürat kesmeden devam edeceğini söyledi.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen zelzelenin akabinde herkesin gündeminin felaketten etkilenen 11 vilayet olduğunu fakat yatırımların ufak tefek aksamalarla da olsa devam ettiğinin kaydeden Rize Valisi İhsan Selim Baydaş “Ülkede bir zelzele yaşadık, sarsıntı yaşadıktan sonra da hepimiz gündemimizi o tarafa hakikat döndürdük. Görüyoruz ki işlerde devam etmeye başladı. Ufak tefek aksamalar yaşansa da ana yatırımlar hem kent merkezindeki kentsel dönüşüm hem burada gördüğümüz lojistik merkez, kent hastanesi, millet bahçesi üzere yatırımlar ülke ismine da ekonomik paha tabir eden yatırımlar. Lojistik merkez de tamamlanıp hizmete açıldıktan sonra ülke iktisadına önemli manada tesir edeceği için inşallah devam edecek, devam edeceğini de daima birlikte göreceğiz” dedi.
Güneysu Kaymakamlığı vazifesi sona erdikten sonra 2017 yılında Rize’den ayrıldıktan 6 yıl sonra Rize’ye vali olarak geldiğinde birçok şeyin değiştiğinin ve yatırımların arttığının altını çizen Baydaş “Dostların hepsi duruyor burada ancak çokça iş yapılmış. Onu çok memnuniyetle gördüm. Kent merkezini, o kentsel dönüşümü görünce çok memnun oldum. Yapılan işler, üzerine konulan işler beni çok mutlu etti. Çokta işimiz olduğunu görüyorum. Yapılan birçok iş var, takip edeceğimiz bir çok iş var” formunda konuştu.
Daha evvel Güneysu Kaymakamlığı yaptığı periyottan kente hakim olduğunu, bu nedenle de keyifli olduğunu kaydeden Vali Baydaş “Şuna seviniyorum; ‘Burası neresidir sanki? Bu iş kimindir? Bu yol nereye çıkıyor? Bu işin sorumlusu kimdir?’ diye bir niyetim yok. Az çok her yeri biliyoruz, bildiğimiz, tanıdığımız yerde çalışıyoruz. Bugün 2. Günümüz, gezmeye de o denli başladık. İnşaatları, şantiyeleri geziyoruz. Tahminen gelmek gitmek isteyecekler olacak ancak yolda karşılaşacağız” sözlerini kullandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ahsap sanatiyla yapilan urunlere yogun ilgi cFDkqfAL
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ahşap sanatıyla yapılan ürünlere yoğun ilgi

Kastamonu’da Halk Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören kursiyer tarafından yapılan ahşap ürünler ve eserlerin beğeniye sunulduğu sergi yoğun ilgi gördü.
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ahşap sanatının geçmişten günümüze uzanan birikiminin tanıtılması, geleneksel sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla sergi düzenlendi. Mimar Vedat Tek Kültür Merkezinde açılan serginin açılış kurdelesini Vali Meftun Dallı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu Emniyet Müdürü Tamer Taşve protokol üyeleri kesti. Açılışın ardından Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, beraberindeki heyet ile birlikte sergide Halk Eğitim Merkezlerinde kursiyerler tarafından yapılan ahşap ürünlerini inceledi. Vali Dallı ve Genel Müdür Mete, stantları tek tek ziyaret ederek kursiyerler ve usta öğreticilerinden ahşap ürünleri hakkında bilgiler aldı.
Hayat boyu öğrenmenin vatandaşlar için büyük önem taşıdığını ifade eden Cengiz Mete, "Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezlerimiz bizim malumunuz vatandaşlarımıza her alanda beceri kazandıran kurumlarımız. Bu kurslar çok uzun süreli, bazen 6 ay, bazen 2 sene, bazen bir sene sürebiliyor. Burada vatandaşlarımız aldıkları eğitimden neticesinde kurslarda yaptıkları, geliştirdikleri alanlarda yıl boyunca yaptıklarını sergileme imkanı buluyorlar" dedi.
Serginin ardından Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Ramazan etkinliğine katılan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Öğrencilerle birlikte sohbet edip düzenlenen aktivitelere katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin