karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rize’nin en güzel atmacalarını seçtiler

Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 4. Atmaca Güzellik Beceri ve Doğaya Salım Festivali’nde atmacalar yarıştı.
Ardeşen ilçesinde bulunan Vali Erdal Ata Stadyumu’nda düzenlenen festivale birbirinden farklı 30 atmaca katıldı. Atmacacılık kültürünün sürdürülebilmesinin amaçlandığı festivalde atmacacılığın Türkiye’deki anavatanı olan Rize ve Artvinli yarışmacılar boy gösterdi. Tek tek jüri önüne çıkan yarışmacılar Sarı, Kara, beyaz ve kızıl ırk kategorilerinde yarışarak en güzel atmacalar seçildi. Aynı zamanda atmacalar sahiplerinin hiçbir şekilde elle müdahale etmeden sesle çağırmaya çalışıldı.

“Bence bu yörenin, havasına, yeşilliğine ve geleneklerine uygun bir festival”
Festivale katılan ve atmaca merakının çocuk yaşlardan itibaren başladığını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Çocukluğumuzdan beridir biz de atmaca merakı içerisindeyiz. Rizespor’a da ’Atmacalar’ derler. Bu yörenin özel bir kuşu. Malumunuz avcı bir kuş. Bugün de güzel bir ortamdayız. Her sene Ardeşen’de yapılıyor. Doğaya salımlar yapılacak. Atmacalar hünerlerini gösterecekler. Bir derneği ziyaret etmiştik. Orada vatandaşlarımız sohbet ederken sağ elinde de atmaca vardı. Güzel bir tabloydu. Bence bu yörenin, havasına, yeşilliğine ve geleneklerine uygun bir festival. Halkımız seviyor. Jüride bugün en yeteneklisine ve en güzeline karar verecek" dedi.

“Bunu anlatmak mümkün değil yaşamak lazım”
Atmacacılık kültürünün kendilerinde dededen kalma bir miras olduğunu vurgulayan Atmacacılar Derneği Başkanı Hüseyin Uzunhasanoğlu, “Atmacacılık kültürü atalarımızdan bize miras kalan bir spordur. Bizim yöremizde bulunan atmacacılık kültürünü atalarımızdan gördük. Silah icat edilmeden atalarımız yaşamlarını devam ettirmek için atmaca ile bıldırcın yakalamayı bulmuşlar. Bizde bu kültürümüzü devam ettiriyoruz. Bu bir aşk. Bunu anlatmak mümkün değil yaşamak lazım” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin