Rizeli’nin çay taşıma yöntemi ilgi çekti - Karabük Haber Postası
rizelinin cay tasima yontemi ilgi cekti L1aWYjKl jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Rizeli’nin çay taşıma yöntemi ilgi çekti

Rizeli çay üreticisi çayını bahçesinden çıkarmak ve taşımak için bulduğu pratik yöntemle dikkatleri üzerine topladı.

Yaş çay sezonu hız kesmeden devam ediyor. Çay tarım arazilerine giren üreticiler sadece çay toplamıyor, Rize’nin engebeli arazileri ile de mücadele ediyor. Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Armağan Köyü’nde bir üreticinin topladığı çayı taşımak için bulduğu yöntem herkesin dikkatini çekiyor.

Yokuş yukarıya çıkarmak zorunda olduğu çay bezlerine bir ip bağlayan Rizeli çay üreticisi ipin diğer ucunu ise kamyonetin kasasına bağlayıp çayını yokuş olan tarım arazisinden çekerek çıkardı. Çayı çekebilmek için ise ağaca makara sistemi kurdu. O anları da cep telefonu kamerasıyla kaydederek sosyal medyada paylaşan üreticinin bu paylaşamı büyük beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kucuk aysimadan ogretmenlerine duygulandiran surpriz X2HUYrdb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Küçük Aysima’dan öğretmenlerine duygulandıran sürpriz

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 3’üncü sınıf öğrencisi Aysima Tezin (9), okullarda yaşanan saldırı olaylarından etkilenen öğretmenlerine moral vermek için, kumbarasında biriktirdiği paralarla çikolatalar satın alarak üzerine yazdığı anlamlı notlarla öğretmenlerine sürpriz yaptı.

Fatsa Atatürk İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Aysima Tezin, geçen hafta yaşanan olayların ardından öğretmenlerinin üzgün olduğunu fark etti. Öğretmenlerinin yüzünde tebessüm oluşturmak isteyen Tezin, ailesiyle konuşarak biriktirdiği harçlıklarıyla çikolatalar satın aldı. Anne ve ablasının da desteğiyle çikolataların üzerine notlar yazan minik öğrenci, sınıflarda ders anlatan öğretmenlerine hediyelerini takdim etti.

“Öğretmenlere el kalkmaz, elleri öpülür”

Öğretmenlerini çok sevdiğini belirten Aysima Tezin, “Öğretmenlere el kaldırılmaz, onların elleri öpülür. Bu konuda bana annem ve ablam da yardım etti. Yaşanan olaylardan dolayı öğretmenlerimizin yüzü biraz da olsun gülsün diye onlara hediyeler hazırladım. Öğretmenlerimiz çok mutlu oldular ve bana sarıldılar” dedi.

Aysima’nın annesi Didem Tezin, kızının tamamen kendi isteğiyle böyle bir sürpriz hazırladığını ifade ederek, “Kumbarasını açıp çikolatalar aldı. Biz de yardım ederek üzerlerine notlar yazdık” diye konuştu.

Aysima’nın ablası Gizem ise kardeşinin yaşanan olaylardan etkilendiğini belirterek, “Öğretmenlerinin yüzünü güldürmek istedi. Yaptığı bu davranış bizi de duygulandırdı” ifadelerini kullandı.

“Çok mutlu olduk”

Aysima’nın sınıf öğretmeni Ümmügülsüm Çelik, öğrencisinin sürprizi karşısında çok mutlu olduklarını belirterek, “Akşam beni arayıp sürpriz yapacağını söyledi. Sabah böyle bir hediye ile karşılaştık. Tüm öğretmenler olarak çok mutlu olduk” şeklinde konuştu.

“Bizi duygulandırdı”

Okul Müdürü Gökhan İslam ise öğrenciyi ve ailesini tebrik ederek, “Geçtiğimiz hafta yaşanan olayların ardından öğrencimizin böyle bir düşünceyle hareket etmesi bizleri duygulandırdı. Kendisine ve ailesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin