Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Temmuz, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rizeli esnafın bozuk para isyanı

Rize’de piyasada bozuk para bulamayan esnaf işletmesinin camına “Lütfen bozuk para ile alış veriş yapmaya çalışalım” yazılı uyarı yazdı.
İlginç yöntem ve metotlarla haberlere konu olan Rize yine kendi adından ilginç bir uyarı afişi ile söz ettirdi. Rize Merkez Piriçelebi Mahallesi’nde hizmet veren bir işletme piyasada bozuk para bulamadıklarını dile getiren bir uyarı ile müşterilerine "Satış yapamayabiliriz" dedi. Herkesten bozuk para ile alış veriş yapmasının istenildiği işletmeye asılan uyarıda “Piyasada bozuk para bulunamıyor oluşu ve sigara fiyatlarının çok küsuratlı oluşundan para üzeri vermekte zorluk çekiyoruz. Satış yapamaya biliriz. Özür dileriz. Lütfen bozuk para ile alış veriş yapmaya çalışalım” ifadelerine yer verildi.
Sokak sokak bozuk para aradıklarını dile getiren işletme çalışanı Doğan İnal “Bozuk para arayışındayız. İşi gücü bıraktık 1 TL ara, 10 TL ara, 5 TL ara. Sigaranın fiyatını ya 70 TL yapın ya 100 Lira yapın. 1 TL mi verelim adama, 4 lira mı alalım, çıkıp piyasadan 10 TL mi arayalım? Yani işi gücü bıraktık bozuk para arıyoruz. Bir karı da yok. Parayı ürüne bağla ne olacak, 50 kuruş para kazanacaksın. Adama bozuk para ara, ona yalvar, buna yalvar. Böyle bir şey yok. Düzenleyin şu fiyatları, fiyatları indirin” dedi.
Hiçbir işletmede bozuk para olmamasından dert yanan İnal “Kimsede bozuk para yok, şuan 1 TL’ye sakız da yok. Adam üstüne sakız ver diyor ama 1 TL’ye sakız yok. En ucuz sakız 7 TL. İnsanlar 10 TL veriyor 3 TL üzerini veremiyoruz. Hem kağıt para sıkıntısı var, hem madeni para sıkıntısı var, en çokta para sıkıntısı var. Tuvalete gidip 1 TL soruyoruz yok, kimden para arayacağımızı da şaşırdık. Bu sigara fiyatlarını kim ayarlıyorsa helal olsun yani. Bize mal getirdikleri zaman 1 torba da bozuk para getirsinler. Neyse parası veririz, bu kadarda olmaz” ifadelerini kullandı.

“ Darphanedeki arkadaşlara sesleniyorum; şu 1 TL’lere biraz ağırlık verin, bize yetiştirin"
Piyasada bozuk para kalmayışını müşteriye de anlamadıklarını kaydeden İnal “1 TL kar edeceğiz ya adama fazla para veriyoruz o şekilde de adamdan kurtulamıyoruz. Adamla neredeyse dövüşeceğiz. Adam soruyor ‘Neden eksik aldın’ aldık işte para üstü yok ne edelim. Sonra bu adam yakamızı da bırakmıyor. 2 TL borcun olsun diyoruz ona da ‘Yok, hak geçer’ diyor. Ne yapalım şimdi bizde de para üstü yok. Ya 2 TL vereceksin, ya 2 TL bırakacaksın. Darphanedeki arkadaşlara sesleniyorum; şu 1 TL’lere biraz ağırlık verin, bize yetiştirin” şeklinde konuştu.

“Herkes bozuk paralarını kumbaralara atıyor”
İşletmeye müşteri olarak gelen Alaattin Memişoğlu ise evlerdeki kumbara ve işletmelerdeki yardım kutuları nedeniyle esnafın bozuk para bulmakta güçlük çektiğini ifade ederek “Adam doğru demiş. Bir de evlerde bir kumbara olayı var. Herkes bozuk paralarını kumbaralara atıyor. Bir de yardım kutuları var. Hal böyle olunca esnafımızda bu hale geldi. En son yazı yazmak zorunda kaldı. Evlerdeki bozuk para kutularını esnafa verelim. Durum kötü” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da öğretmen boğulma tehlikesi geçiren çocuğu kurtarırken dalgalara kapıldı

Ordu’nun Ünye ilçesinde 11 yaşındaki çocuğu kurtarmaya çalışan öğretmen, kendisi de boğulma tehlikesi geçirdi. Öğretmen ve çocuğun sağlık durumlarının güzel olduğu bildirildi.
Olay, Ünye’nin Gölevi Mahallesi’nde bulunan Batıpark Sahili’nde meydana geldi. Ailesiyle birlikte denize giren 11 yaşındaki Murat Kelkit, güçlü dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Çocuğunu kurtarmak için denize giren babası da sıkıntı anlar yaşadı. Bu sırada kıyıda bulunan Ünye Adnan Menderes Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bilişim öğretmeni olan Salih Çağdaş (43) yardıma koştu. Hem çocuğu hem de babasını kurtarmak isteyen Çağdaş, dalgalara kapıldı. Etraftakilerin durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine sıhhat ve itfaiye takımları sevk edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Amirliği Su Altı Arama Kurtarma takımları, denizde bulunan öğretmen Salih Çağdaş ve Murat Kelkit’i kurtararak sıhhat takımlarına teslim etti. Olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde boğulma tehlikesi geçiren öğretmen ve çocuk, Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Salih Çağdaş ve çocuğun sıhhat durumlarının düzgün olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin