Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rizeli balıkçılar ağlarının ve teknelerinin bakımlarını yapmayı sürdürüyor

Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlamasıyla birlikte Rizeli balıkçılar karaya çıkardıkları tekne ve ağlarını gelecek sezon için onarım yapıyor.
1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira bismillah’ diyerek denizlere açılan balıkçılar, 15 Nisan 2024 tarihinde denizlerde, endüstriyel avcılık yapan gırgır ve trol tekneleri için av yasağının başlamasıyla gemilerini limanlara yanaştırdı. Balıkçılar, teknelerini karaya çıkartarak bakım onarım işlemlerine başladı. Gelecek sezon için hazırlık yapan balıkçılar, şimdiden ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başladı. Yeni av sezonu 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.
Sezonun bitmesiyle birlikte gemi ve ağlarda bakım yaparak yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Emrullah Turan, “Yeni sezona hazırlık yapıyoruz. Ağlardan başladık. Sonrasında tekneleri karaya çekeceğiz. Sezon başlayana kadar yetiştirmeye çalışacağız. Yetişmesi için gecede çalışıyoruz. Yetiştirmek zorundayız. Bu sezon iyi geçti. Hamsi açısından iyi geçti. İstavrit biraz küçük kaldı. Fakat hamsi çok şükür iyiydi. Aynı zamanda masraflar çok yükseldi. Keşke biz çok iyi kazanabilsek de tayfaya 100 bin verebilsek. Balıklar satışa gönderildiğinde yüzde 10-12 komisyon kesiliyor. Bunun vergisi var. Her şeyin fiyatı çok yukarı çıktı. Çok şükür ki bu sezon iyi geçti. Ayakta kalabildik ama bir dahaki sezona bakacağız. Haziran-Temmuz aylarında palamutun olabileceğini görürüz” şeklinde konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Erbaa’daki yağmur yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde tesirli olan yağmur, yüksek kısımlarda yerini kar yağışına bıraktı.
İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta yer alan Gümüşalan köyünde başlayan kar yağışı nedeniyle çiçek açan ağaçlar kar altında kaldı. Baharı beklerken kış yine tesirini gösterdi. Kar yağışıyla birlikte kartpostallık manzaralar oluştu. Kar yağışının don olayı yaşatabileceğini söyleyen Gümüşalan köyü sakini Ahmet Altuntaş, "Eğer hava don olayına dönüşmezse, yağan kar yağışı epeyce yararlı olacak" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.