Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Rize’deki şiddetli yağışlardan tarım arazileri de nasibini aldı

Rize’de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı heyelanın yaşandığı Çayeli’nde şiddetli yağışlar sonrasında tarım arazileri de göle döndü.
Rize’de dün sabah saatlerinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışlar Çayeli ilçesine bağlı Eskipazar mahallesinde heyelana neden oldu. Yakup Ali Bayraktar’ın hayatını kaybettiği heyelanda 4 kişi de yaralandı. Yaralılardan 2’si ayakta tedavi edilirken, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Özlem Y. ve Zeki A.’nın ise tedavileri devam ediyor. Heyelandan etkilenen 6 binada toplamda 64 daire tedbir amaçlı boşaltılırken, bölgede güvenlik tedbirleri alındı.
Hayatın olumsuz etkilendiği ilçede tarım arazileri de olumsuz etkilendi. Yine Eskipazar mahallesinde çay bahçesinde yağmur suyu toplandı. Göle dönen çay bahçesinde 1 metre uzunluğundaki çay bitkisinin sadece tepeleri suyun üstünde kalırken, 1 metreye ulaşmayan çay bitkileri ise suyun içerisinde kaldı. İlçeye bağlı Yalı mahallesinde ise kivi, portakal, greyfurt ve mandalina ağaçlarının bulunduğu tarım arazisi balçıkla doldu. Derin su birikintilerinin oluştuğu bahçedeki su yağmurun azalmasıyla kendiliğinden çekilmeye başlasa da ağaçlar sudan tamamen kurtulamadı.
(HFD-ÖS-Y)

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan trafik ekiplerine basari belgesi ZcgtJVfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi

Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.

Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin