Reklam
Reklam
rizede yayla yollarinda 5 metrelik kar temizligi ptvKRQMC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de yayla yollarında 5 metrelik kar temizliği

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışlarının ardından ulaşıma kapalı olan yayla yollarında kar temizleme çalışması devam ediyor.

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı birçok yaylaya ulaşımın aksamasına neden oldu. Bahar ayının gelmesiyle yaylalara çıkacak olan vatandaşlar için Rize İl Özel İdaresi tarafından seferber olundu. Kurulan ekiplerle yayla yollarında yer yer 5 metreyi bulan kar kalınlığına karşı temizleme çalışması başlatıldı. Ulaşıma kapalı olan yaylalardan biri olan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Elevit Yaylası’nda da ekiplerin çalışmasıyla yol yeniden ulaşıma açıldı. Zorlu hava koşulları nedeniyle Elevit yoluna düşerek güzergâhı kapatan çığ kütleleri birer birer temizlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Zil Kale Muhtarı Naci Aydın, bölgede hem doğal afetlerin hem de yaban hayatının oluşturduğu risklere karşı erken önlem aldıklarını belirterek “Vatandaşlarımızın güvenliği için sahadayız. Çığ nedeniyle kapanan yolları açtık, gerekli tüm kontrolleri sağladık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin