Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ekim, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de tomruk yüklü kamyon ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralı

Rize’nin Pazar ilçesinde tomruk yüklü kamyon ile kamyonetin çarpıştığı kazada 2’si ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde Pazarlık Mahallesi’nde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Pazar istikametinden Ardeşen istikametine giden Tolga K. yönetimindeki 08 ABK 054 plakalı tomruk yüklü kamyon ile yan yoldan gelen Nedim A. kontrolündeki 53 HN 792 plakalı kamyonet ile kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kamyon takla attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan sürücüler Tolga K. ile Nedim A. ve araçlarda bulunan Mevlana N. olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Kaçkar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ciddi olan Nedim A. ve Mevlana N. Kaçkar Devlet Hastanesi’nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken çarpışmada devrilen kamyondan dökülen tomruklar nedeniyle bir süre trafiğe kapalı olan Karadeniz Sahil Yolu Pazar Belediyesi ekipleri tarafından temizlenerek yeniden trafiğe açıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin