Rize’de tesirli olan şiddetli yağışlar sonrasında Rize-Güneysu karayolunun 2. kilometresinde yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı. Tıpkı noktada tam 3 yıl evvel yeniden şiddetli yağışlar sonrasında çökme olayı yaşanmıştı
Rize-Güneysu karayolunun ikinci kilometresinde yaklaşık 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Olay anında yoldan bir aracın geçmemesi faciayı önlerken, Jandarma grupları Rize-Güneysu karayolunun Güneysu istikametini trafiğe kapattı.
Öte yandan tıpkı noktada 3 yıl evvel 26 Ağustos 2020 tarihinde yeniden şiddetli yağışlar sonrasında yolda 3 metre derinliği, 5 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştu. Yol yapılan çalışmaların akabinde bir müddet sonra ulaşıma açılmıştı.


Rize’de şiddetli yağışlar sonrası yol çöktü
Orman suçlarına karşı sıkı denetim
Karabük–Zonguldak karayolu Kayadibi mevkiinde, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Yenice Orman İşletme Şefliği tarafından operasyonel yol kontrol uygulaması gerçekleştirildi.
Orman suçlarıyla mücadele kapsamında yürütülen uygulamada, koruma ve kontrol faaliyetleri artırılarak kanun dışı müdahalelere karşı etkin denetimler yapıldı. Ekipler, özellikle orman depolarından çıkıp tali yollardan ana arterlere bağlanan güzergâhlarda seyreden araçların sevk pusulası, nakliye belgeleri, emval ve mesaha kontrollerini titizlikle gerçekleştirdi.
Ayrıca şüpheli araç ve şahıslar üzerinde önleme aramaları yapılarak gerekli kontroller eksiksiz şekilde tamamlandı. Yetkililer, orman varlığını korumaya yönelik bu tür denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

