Rize’de PTT binasında 2 çalışanı silahla vurarak öldüren şahıs yakalandı - Karabük Haber Postası
rizede ptt binasinda 2 calisani silahla vurarak olduren sahis yakalandi YM3Wgi6Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de PTT binasında 2 çalışanı silahla vurarak öldüren şahıs yakalandı

Rize’de PTT binasında tartıştığı 2 çalışanı silahıyla vurarak öldüren şahıs yakalandı.

Olay, merkeze bağlı Mermerdelen Mahallesi’nde bulunan PTT Başmüdürlüğü binasında 17.03 sularında meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, V.K. isimli saldırgan, babasına ilişkin kartı almak için binaya giriş yaptı. Görevlilerin kartın kendisine teslim edilemeyeceğini ve babasının gelmesinin gerektiğini söylediği saldırgan olay yerinde görevlilerle kelamlı olarak tartışmaya başladı. Tartışmanın akabinde belinden silahını çıkartan şahıs ateş etmeye başladı. Şahıs PTT Müdür Vekili Selim Okumuş ve Paklık Vazifelisi Ömer Beyazıt’ı vurarak ağır yaraladı. Kimliği belgisiz saldırgan gerçekleştirdiği hücumun akabinde olay yerinden kaçtı. Meydana gelen olay 112 Acil Davet Servisine bildirildi. İhbarın üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları ağır yaralanan 2 çalışanın birinci müdahalesini yapmasının akabinde ambulans ile Rize Devlet hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çalışanlar yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan V.K.’nın aracı Fener Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulunurken şahıs olayın yaşandığı mahallede polis gruplarınca kıskıvrak yakalandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin