Rize’de PTT binasında tartıştığı 2 çalışanı silahıyla vurarak öldüren şahıs yakalandı.
Olay, merkeze bağlı Mermerdelen Mahallesi’nde bulunan PTT Başmüdürlüğü binasında 17.03 sularında meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, V.K. isimli saldırgan, babasına ilişkin kartı almak için binaya giriş yaptı. Görevlilerin kartın kendisine teslim edilemeyeceğini ve babasının gelmesinin gerektiğini söylediği saldırgan olay yerinde görevlilerle kelamlı olarak tartışmaya başladı. Tartışmanın akabinde belinden silahını çıkartan şahıs ateş etmeye başladı. Şahıs PTT Müdür Vekili Selim Okumuş ve Paklık Vazifelisi Ömer Beyazıt’ı vurarak ağır yaraladı. Kimliği belgisiz saldırgan gerçekleştirdiği hücumun akabinde olay yerinden kaçtı. Meydana gelen olay 112 Acil Davet Servisine bildirildi. İhbarın üzerine olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları ağır yaralanan 2 çalışanın birinci müdahalesini yapmasının akabinde ambulans ile Rize Devlet hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çalışanlar yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan V.K.’nın aracı Fener Mahallesi’nde terk edilmiş halde bulunurken şahıs olayın yaşandığı mahallede polis gruplarınca kıskıvrak yakalandı.


Rize’de PTT binasında 2 çalışanı silahla vurarak öldüren şahıs yakalandı
Vali Hacıbektaşoğlu’ndan Engelliler Haftası mesajı
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda toplumsal dayanışma, empati ve fırsat eşitliği vurgusu yaptı.
Vali Hacıbektaşoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Engelliler Haftası, toplumsal dayanışmanın, empati kültürünün ve insan onuruna verilen değerin yeniden hatırlandığı anlamlı bir farkındalık dönemidir.
Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında aktif, bağımsız ve eşit bireyler olarak yer alabilmeleri; yalnızca kamu kurumlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Gerçek medeniyet, hiçbir bireyin geride bırakılmadığı bir yaşam anlayışıyla mümkündür.
Devletimiz; eğitimden istihdama, sosyal hayattan erişilebilir kentleşmeye kadar her alanda engelli bireylerimizin yanında olmaya devam etmektedir. Bizler de ilimizde, engelsiz bir yaşam kültürünü güçlendirmek, fırsat eşitliğini artırmak ve engelleri birlikte aşmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.
Azimleri, başarıları ve yaşam mücadeleleriyle hepimize ilham veren engelli vatandaşlarımızın ve kıymetli ailelerinin Engelliler Haftası’nı en içten duygularımla kutluyor; sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.”

