Reklam
Reklam
rizede ptt binasina yapilan saldiri ile ilgili valilikten aciklama geldi 3M9tFu9h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de PTT binasına yapılan saldırı ile ilgili valilikten açıklama geldi

Rize’de 2 vazifelinin hayatını kaybettiği PTT binasına yapılan akın ile ilgili Rize Valiliğinden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada saldırganın kimliği tespit edildiği ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtilerek “Bugün saat 17.03 sularında Rize Merkez Mermerdelen Mahallesi’nde bulunan PTT Başmüdürlüğü binasında meydana gelen elim bir olayda, yöntemsiz süreç yapılmasını talep eden bir şahıs ile vazifeli işçi ortasında yaşanan tartışma sonucu iki vazifeli işçimiz silahla vurularak ağır yaralanmıştır. Olayın akabinde ihbar üzerine polis ve 112 Acil Sıhhat takımları süratle olay yerine sevk edilmiştir. Yaralı çalışanlar (Selim Okumuş, Ömer Bayazit) hastaneye kaldırılmış; lakin yapılan tüm müdahalelere karşın hayatlarını kaybetmişlerdir.Saldırganın kimliği güvenlik güçlerince tespit edilmiş olup, kaçan şahsın yakalanması için emniyet gruplarımızca çalışmalar sürmektedir. Ayrıyeten, Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili çok istikametli bir soruşturma başlatmıştır. Hayatını kaybeden personellerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı dileriz” sözlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
AW724789 01
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 15:06 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ öğrencileri Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri, 4. Bozok Film Festivali’nden iki ödülle döndü.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgeselleri, Bozok Film Festivali’nden ödüllerle döndü. “Sarı Kanarya” birincilik, “Körebe” ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen festivalde, fakülte öğrencilerinin hazırladığı belgeseller jüri tarafından ödüle değer bulundu.
Festivalin En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanarak birincilik elde eden “Sarı Kanarya” belgeselinin yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya üstlendi. Film ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül yer aldı.
Birincilik ödülü, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından Melike Kaya’ya takdim edildi.
Festivalde üçüncülük ödülünü ise Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yağmur Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı “Körebe” belgeseli kazandı. Belgeselin ekibinde Senanur Gündüz, Sümeyye Erdoğan, Melisa Yıldız, Muhammet Enes Çelik ve Semra Güler yer aldı.
“Sarı Kanarya” ve “Körebe” belgesellerinin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yürüttü.
Gala gecesine Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, oyuncular Haluk Piyes ve Yüksel Arıcı ile çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrencilerin önemli bir festivalde elde ettiği başarının üniversite adına gurur verici olduğunu belirterek, ödül kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin