Rize’de motosikletin otomobile çarpması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği kaza anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
Dün gece saat 01.00 sıralarında Mermerdelen Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde, Trabzon’dan Rize yönüne gelen Taha Cebir yönetimindeki 53 ADH 027 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen Recep D. idaresindeki 53 DA 102 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Taha Cebir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili inceleme başlatılırken kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Rize istikametinden Trabzon istikametine doğru giden Recep D. idaresindeki 53 DA 102 plakalı otomobil sol tarafta olan yola girmek istedi. Bu esnada karşı şeritten gelen 53 ADH 027 plakalı motosiklet sürücüsü Taha Cebir frene bastı. Ancak zeminin şiddetli yağışlar nedeniyle kaygan olmasından dolayı durmakta güçlük çeken Cebir otomobilin sağ çaprazına vurarak durabildi. O anlar ise bir işletmenin güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Rize’de motosikletin otomobile çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı
Karabük’te 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleriyle kutlanacak
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen “Gençlik Haftası Kutlama Programı” açıklandı. 14-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde konserlerden turnuvalara, sergilerden doğa yürüyüşüne kadar birçok faaliyet gençlerle buluşacak.
“Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla hazırlanan programın ilk etkinliği, 14 Mayıs Perşembe günü Safranbolu Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek bağlama konseri olacak. 15 Mayıs Cuma günü ise Stadyum Genç Ofis’te el sanatları ve resim sergisi, akıl ve zeka oyunları turnuvası ile şiir dinletisi gerçekleştirilecek.
Etkinlikler 16 Mayıs Cumartesi günü de yoğun şekilde devam edecek. Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda “İyilik Oryantiringi”, “GSB Sanat Sokağı” ve “Gençlik ve Spor Festivali” düzenlenecek. Aynı gün Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu Satranç Salonu’nda satranç turnuvası başlayacak.
17 Mayıs Pazar günü Sarıçiçek Göleti çevresinde gerçekleştirilecek “Ormanlar Benim Doğa Yürüyüşü” ile gençler doğayla iç içe bir etkinlikte buluşacak.
18 Mayıs Pazartesi günü ise kültür ve spor etkinlikleri ön plana çıkacak. Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu’nda piyano, keman ve gitar konseri düzenlenecek. Safranbolu Eski Çarşı’da fotoğraf yarışması yapılırken, Karabük Gençlik Merkezi’nde masa tenisi turnuvası gerçekleştirilecek.
19 Mayıs Salı günü kutlamalar resmi törenlerle devam edecek. Yenişehir Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni yapılacak, ardından Yeni Mahalle Spor Salonu’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı gerçekleştirilecek.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, tüm vatandaşları düzenlenecek etkinliklere davet ederek, 19 Mayıs ruhunun gençlerin enerjisiyle hep birlikte yaşatılacağını ifade etti.

