Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ekim, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de korku dolu anlar: Heyelanı gören köylüler büyük şok yaşadı

Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesinin Derecik köyünde bugün sabah saatlerinde yaşanan heyelanı gören köy halkı büyük korku ve panik yaşadı.

Şiddetli yağışlar sonrası yaşanan heyelanda bölgede 15 Temmuz 2021 tarihinde yaşanan afette boşaltılan 2’şer katlı 2 boş bina yıkılırken, dere yatağına akan toprak nedeniyle derenin ağzı kapandı ve bir gölet oluştu. İhbar üzerine bölgeye gelen AFAD görevlileri, alanda güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı.
Heyelan nedeniyle yıkılan evlerden birinin sahibi olan Menderes Ofluoğlu, daha öne tutulan risk raporu nedeniyle binalarda kimsenin olmadığını dile getirerek “Yöremiz zaten heyelan bölgesi. Sabaha karşı 5.00 gibi bu afeti yaşadık. Amcamın oğlu kopan evlerin bir tanesindeydi. Durulmaz raporu verildiği için kalmıyor burada ama bazen gelip gidiyor. O nedenle akşam 21.00 sırlarında evden ayrılmıştı” dedi.
Heyelanın yaşandığı Derecik köyü muhtarı Ramazan Küçüksarı ise bölgeye gittiğinde heyelanın boyutunun kendisini şoke ettiğini dile getirerek “Sabah 6.00 sıralarında büyük bir korkuyla uyandık. Bir amcamız arayarak yolun kapandığını, heyelan olduğunu söyledi. Hemen apar topar buraya geldim. Bölgeye geldiğimde adeta böyle şaşırdım yani. Dağın yürüdüğünü gördüm. Evler tamamen yok olmuş. Evlerde kimse yoktu. Bir vatandaşımız vardı. O da gece geç saatlerde evi boşaltmış” diye konuştu.
2021 yılında bölgede yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan binalar hakkında daha önce boşaltma kararı çıkartıldığının altını çizen Küçüksarı “Bu bölge 2021’deki büyük afetlerde büyük zarar görmüştü. Evler AFAD’ımız tarafından tahliye edilmişti. Bir vatandaşımız sadece tahliyeyi kabul etmemişti. O ev de yine yıkıldı tahliyeyi kabul etmeyen vatandaşımızın evi. İşte can kaybımız yok. Çok şükür ona şükrediyoruz. Ama kurallara uymak lazım. AFAD buraya oturulamaz raporu verdiyse bu evlere kimsenin oturmaması lazım. Bunun örneği burada yaşandı” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin