blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de kış uykusundan uyanan ayılar bu kez Anzer Yaylası’ndaki evleri talan etti

Rize’de kış uykusundan uyanarak yiyecek arayan ayılar, girdiği yayla meskenine ziyan verdi.
Hava sıcaklıklarının artması ile ayılar kış uykusundan uyanmaya başladı. Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası’nda, kış uykusundan uyanan ayılar, yiyecek arayışı için girdikleri yayla konutunu talan etti. Meskende neredeyse sağlam bir şey bırakmayan ayılar, maddi hasara yol açtı. Kış aylarında kimsenin kalmadığı hanelerini denetim etmek için yaylaya çıkan vatandaşlar, gördükleri görüntü karşısında şok yaşadı. Ayıların, çabucak hemen her yıl bahar aylarında yayla konutlarına dadandığını belirten vatandaşlar, bu durumdan ötürü mağdur olduklarını söz etti.
Öte yandan yayla konutundaki hasarı görüntüleyen şahıs ayının yayla konutunun kapısını kırarak girmesi üzerine "Kış uykusundan uyanan ayılar konutları talan etmeye başladı. Konutu talan etmiş, bir taraftan vurmuş, öbür taraftan çıkmış. Kapıyi açmamış, kapıyı kırmış. Mübarek kapıyı açta gir içeri" diyerek reaksiyon gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Temmuz, 2025 14:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güven’den Yenilenen Spor Tesislerine İnceleme

Güven’den Yenilenen Spor Tesislerine İncelemeKarabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürü Nizamettin Yılmaz ile birlikte Yeni Mahalle Spor Salonu ve 5000 Evler Sentetik Futbol Sahası’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Yeni sezona hazırlık kapsamında zemin yenileme işlemleri süren Yeni Mahalle Spor Salonu’nda yapılan çalışmaları değerlendiren İl Müdürü Güven, salonun tekerlekli sandalye basketbol süper ligi başta olmak üzere profesyonel ligler ve çeşitli turnuvalara ev sahipliği yapmaya hazır hale getirileceğini belirtti.

5000 Evler Sentetik Futbol Sahası’nda da devam eden zemin yenileme ve iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen İl Müdürü Güven, amatör liglerde daha kaliteli karşılaşmaların oynanabilmesi adına saha standartlarının yükseltildiğini vurguladı. Yeni sezonda futbol sahasının, bölgedeki amatör futbol kulüplerine ve turnuvalara ev sahipliği yaparak spora katkı sağlaması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin