Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
04 Aralık, 2024 16:07
blank
İhlas Haber A.

Rize’de kamulaştırma bedeline pankartlı tepki

A+ A-

Rize’de kamulaştırılan evi için gerçek değerinden az para verildiğini iddia eden vatandaş, tepkisini evine astığı pankartlar ile gösterdi.
Rize merkezi Salarha beldesiyle bağlayan 2 bin 958 metre uzunluğundaki Salarha Tüneli’nin açılması ile Rize merkezde yer alan bağlantıları da yapılmaya başlandı. Salarha Tüneli’nin merkez tarafında yer alan Çamlıbel Mahallesi Laleli Caddesi üzerindeki yolda da genişletme çalışmaları başlatıldı. Projede yola denk gelen binalar ise Karayolları tarafından kamulaştırıldı. Ailesine ait ev kamulaştırılan Sezer Kabil, dairelerine 200 bin TL fiyat biçildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Kabil, tepkisini ise dairesine pankart asarak dile getirdi. Kabil, yoldan geçen herkesin dikkatini çeken pankartlarda "Sadaka istemiyoruz, evimizin değerini verin’ ve ‘O parayı vermeyin, o paraya ev alın" ifadelerine yer verdi.
Dairesinin bulunduğu muhitte daire fiyatlarının 3 milyon TL’den başladığını ancak kendilerine 200 bin TL verildiğini ifade eden Sezer Kabil, “10 yıldır bize mahkeme kararıyla çıkın diye sürekli kağıtlar geldi. Biz de korktuk çıktık. Yani ilk ne zaman gideceklerini bilmiyorduk, bu süreç uzadı. Mahkemeler uzadı. Bize bankaya şubat ayında 200 bin lira bir para yatırmışlar. Evimizin çok altında bir değer. Bu mahallede şu an en kötü binalar 3-4 milyon ama bize sadece 200 bin liraya yatırdılar. Bir ikinci dava daha var, onun sonuçlanmasını bekliyoruz. Yine çok bir şey yatırmayacaklar” dedi.

"Herkesi mağdur etmişler"
Evin mahkeme sürecinin devam ettiğini ancak mahallede birçok kişiye aynı şekilde az para yatırıldığını öğrendiklerini dile getiren Kabil, “Yeriyle Rize merkezin tam ortasında bir daire. En az 3 milyon yapması gerekiyor. Ama şu an mağduruz. 200 bin lira bir para yatırmışlar. Ne olacağını biz de bilmiyoruz, bekliyoruz. Avukatlar bize ‘Çok bir şey beklemeyin’ diyor. Çünkü mahalledeki herkesi mağdur etmişler, çok az bir para vermişler. Bizim mahkeme çok uzadı, 10 yıldır falan zaten bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Dairelerine karşılık aldıkları 200 bin TL ile bir dairenin 1 yıllık kirasını ancak verebileceklerini kaydeden Kabil, “5 yıl önce falan buradan komple çıktık, köye yerleştik. Köye gidip çıkıyorum mecbur. Burada evimiz olsaydı dururduk, en kötü kiraya vermiş olurduk. Verdikleri 200 bin TL ile belki de 12-13 ay ancak kira ödeyebilirsin. O da iyi kötü bir daire yani” diye konuştu.
Yaşadıkları mağduriyete pankartla dikkat çekmek istediklerini söyleyen Kabil, “Pankart benim uzun zamandır aklımdaydı aslında da şimdiye nasip etti. Bence işe yarayacağını düşünüyorum. Görenler oldu, tepki çekti. Şimdi bayağı bir tepki çekmeye başladı. Sonuçta ben hakkımı arıyorum, sadaka istemiyorum. Evimin değerini verin ya da ev karşılığı ev verin istiyorum” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

04 Aralık, 2024 16:15
blank
İhlas Haber A.

Özel bireyleri iş sahibi yapacak proje tamamlandı

Özel bireyleri iş sahibi yapacak proje tamamlandı
A+ A-

Kastamonu’da özel bireylerin istihdam edilmesi amacıyla hayata geçirilen proje tamamlandı.
Kastamonu’da, TÜBİTAK 4008 Özel Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen ve özel bireylerin iş hayatına geçişini kolaylaştırmayı ve topluma katılımlarını artırmasının hedeflendiği projede sona gelindi. Kastamonu Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Seniha Kurtoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı “Okuldan Çalışma Yaşamına Geçişte Kariyer Temelli Desteklerin Sunulması” projesi sürecinde özel bireyler, öğretmenler ve aileler için çeşitli eğitim ve uygulama etkinlikleri düzenlendi. Bartın Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Tahir Mete Artar, “İlgilerini Fark Edelim” etkinliğinde, özel bireylerin yetenekleri ile iş dünyasının ihtiyaçları arasındaki uyumu anlattı. “Gezerek Öğrenelim” etkinliği kapsamında Yakup Ağa Külliyesi ve Olgunlaşma Enstitüsü gibi mekanlara yapılan gezilerle, iş yeri kültürü ve iş analizi konularında bilgi verildi. “Doğru İş, Doğru Adım” etkinliğinde öğretmenler ve aileler, özel bireylerin iş hayatına hazırlık süreci hakkında bilgilendirildi. “Deneyimle Öğret” etkinliği ile bireyler, öğrendiklerini gerçek iş ortamlarında uygulama fırsatı buldu. “Sanatımı Konuştururum” etkinliğinde Goncagül Keloğlu’nun rehberliğinde taş baskı sanatı eğitimi verildi ve katılımcılar bu sanatı deneyimledi. Kastamonu’da bir otelde düzenlenen uygulamalı etkinliklerde, özel bireyler mesleki beceriler kazandı. Araştırma Görevlisi Özge Çaylak Dönmez rehberliğinde mutfak hizmetleri, servis ve salata hazırlama gibi alanlarda eğitimler gerçekleştirildi.Uzman Öğretmen Selami Sayır ise otel kat hizmetleri konusunda eğitim vererek katılımcılara oda kontrolü, çamaşır sevki ve yatak düzenleme gibi beceriler kazandırdı.

Proje sona erdi
Projenin kapanış programı Kastilya Kırsal Turizm Tesisinde gerçekleştirildi. Projenin kapanış etkinliğinde de Bartın Üniversitesi’nden Kastamonu’ya gelen Dr. Tahir Mete Artar, işverenlere yönelik “Özel Bireyler İçin İstihdam Modelleri ve Sürdürülebilir İstihdam Uygulamaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından özel bireyler ile işverenler bir araya gelerek iş fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Dr. Tahir Mete Artar, “Kastamonu İçin Bir Model Önerisi” sunumunda, özel bireyler için sürdürülebilir destek modellerinin önemine dikkat çekti. Artar, işverenler ile özel bireyler arasında köprü kurmanın, daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek için önemli bir adım olduğunu belirtti. Özel birey bir çocuğun ebeveyni olan Ömür Onur ise katılımcılara deneyimlerini paylaşarak, eğitim süreçlerinin aileler üzerindeki etkisine değindi ve toplumsal farkındalığın artırılmasının önemini vurguladı. Proje yürütücüsü Dr. Seniha Kurtoğlu da özel bireylerin eğitimden iş hayatına geçiş süreçlerinin desteklenmesinin toplumsal farkındalık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Kapanış programında konuşan Kurtoğlu, bireylerin gerçek iş ortamlarında sergiledikleri performansın mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda bu projeye başvuralım istedik. Proje çıkış noktamız aslında Özel Eğitim Meslek Okulu olmamız sebebiyle oldu. Çünkü Özel Eğitim Meslek Okulu’nun vizyonunda, misyonunda bu bireyleri mesleğe hazırlayıp bir istihdam sürecine, çalışma sürecine dahil etmekti. Bizim projemizin ismi okuldan çalışma yaşamına geçişte kariyer temelli desteklerin sunulmasıdır” dedi.
Projede hedefledikleri kitlenin özel bireyler ile özel bireylere hizmet sunan, özel eğitim kurumlarında ya da rehberlik araştırma merkezlerinde çalışan öğretmenler, özel bireylerin ebeveynleri ve özel bireylere istihdam olanağını sağlayabilecek işverenler olduğunu söyleyen Kurtoğlu, “Bütün paydaş gruplarını dahil etmek istedik. Çünkü özel eğitimde bu önemli. Tüm paydaşların bir arada olması, her açıdan desteklenmeleri gerekiyor. Hepsine, bütün paydaşlara destek olmak istedik. İlk iki günümüzde bize özel bireylerin ebeveynlerine ve özel bireylere hizmet sunan öğretmenlere kariyer farkındalığı ve kariyer keşfi eğitimi yapıldı. Burada açıkçası tüm eğitim alanlarıyla ilgili paylaşımlarda bulunuldu ama özellikle özel bireylerin ilgileri ve yeterlilikleri ile çalışma yaşantısındaki beklentilerin nasıl sağlanabileceği noktasında bilgilendirme yapıldı. Ardından özel bireylere iş başında eğitim gerçekleştirildi. Özel bireylerimize yönelik olarak bizler gerçek iş ortamlarında, sahalarda genel mesleki becerileri çalıştık. Burada bire bir bütün becerileri sergileme imkanı buldular özel bireylerimiz. İkinci gün öğretime devam edildi” diye konuştu.
İşverenlerle özel bireyleri projenin son gününde bir araya getirdiklerini anlatan Kurtoğlu, “Projenin son günü işverenlere bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Burada da çalışma yaşantısı, sürdürülebilir istihdam türleri, özel bireyler ne tür işlerde çalışabilir, İşverenlerin beklentileri nedir, bu beklentiyi karşılamak için eğitimcilerin neler yapması gerektiği üzerine bir takım bilgilendirmeler ve paylaşımlar da bulunuldu. Tüm bu süreçlerde bize genel mesleki becerilerin hem özel bireylere hem özel bireylerin ebeveynlerine hem özel bireylere hizmet sunan öğretmen arkadaşlarımıza ve işverenlerimize bu becerilerin öğretimine yönelik paylaşımda bulunuldu. Özel bireylerimizin mesleğe hazırlık becerilerine ne düzeyde hakimler, neleri çalışmaları gerekiyor ya da işverenlerin beklentileri neler, ebeveynlerimiz ne durumda, ne bekliyorlar bunların hepsini görmüş olduk” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından eğitmenlere ve proje ekibine sertifikalar takdim edildi. Program, özel bireyler ile işverenlerin tanışma etkinliği ile sona erdi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Ülkü Eczanesi
Ülkü Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi, No:1 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1350

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455