Rize’de heyelan riski nedeniyle bir ev tahliye edildi, yaşlı hasta sedye ile taşındı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de heyelan riski nedeniyle bir ev tahliye edildi, yaşlı hasta sedye ile taşındı

Rize’de heyelan riski nedeniyle 5 kişilik ailenin yaşadığı ev ekipler tarafından tahliye edilirken, evdeki yaşlı hasta sedye ile taşındı.

Rize’de günlerdir süren şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etiketlemeye devam devam ediyor. Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Hoşdere köyünde heyelan riski gerekçesiyle 1 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Konutta ikamet eden, aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir kişinin de bulunduğu 5 kişilik aile, AFAD koordinasyonunda Jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince hızlı ve güvenli bir şekilde evden çıkartıldı.

Rize Valiliği: “Toplamda 16 ev tahliye edildi”

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde toplamda 16 evin tahliye edildiği belirtilerek, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısına istinaden il genelinde tüm önlemler alınmış, Rize AFAD, koordinasyonunda Rize İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdare, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekiplerimiz teyakkuzda beklemektedir. Son 24 saat içerisinde ilimiz genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 mm üzeri yağmur yağmış olup yağışlar belli rakımlar üzerinde kar yağışı olarak görülmüştür. İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup, riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Riskli bölgelerden uzak durun uyarısı

Rize’de metre kareye 100 kilogramın üzerinde yağmur düştüğü ifade edilerek vatandaşların riskli bölgelerden uzak durması gerektiği hatırlatıldığı açıklamada, “Riskli bölgelerden uzak durun. Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir. Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kullanabilirsiniz. Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruları düzenli olarak takip ediniz. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riskine karşı da tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önemlidir” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
atay aktug icin toren duzenlendi kdIEatKv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Atay Aktuğ için tören düzenlendi

Hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski futbolcusu, eski başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Atay Aktuğ için bordo-mavili kulüpte anma töreni düzenlendi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri idari binasında gerçekleştirilen törene; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahattin Murat Yakın, Trabzon Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Teknik Direktör Fatih Tekke, futbolcular ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Bugün kulübümüzde sporcu, kaptan ve başkan olarak hizmet etmiş Atay Aktuğ’u uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatı boyunca Trabzonspor’a ve bu şehre kattığı değerler asla unutulmayacaktır. İyi bir mühendis, iyi bir yönetici ve örnek bir insandı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabır diliyorum” dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ise, “Atay Aktuğ, üstlendiği görevlerin yanı sıra şehrin ve Trabzonspor’un ruhunu taşıyan, kulübün değerlerini yaşayan bir Trabzon beyefendisiydi. Futbolculuk döneminde aldığı sorumluluk, ardından yönetici ve başkan olarak yaptığı katkılar, onun Trabzonspor’a olan bağlılığının en açık göstergesidir. Başkanlığı döneminde kazanılan Türkiye Kupası, kulüp tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Böyle bir değeri kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dua edildi. Aktuğ’un cenazesi, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin