Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 08:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de heyelan riski nedeniyle bir ev tahliye edildi, yaşlı hasta sedye ile taşındı

Rize’de heyelan riski nedeniyle 5 kişilik ailenin yaşadığı ev ekipler tarafından tahliye edilirken, evdeki yaşlı hasta sedye ile taşındı.
Rize’de günlerdir süren şiddetli sağanak yağışlar hayatı olumsuz etiketlemeye devam devam ediyor. Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Hoşdere köyünde heyelan riski gerekçesiyle 1 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. Konutta ikamet eden, aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir kişinin de bulunduğu 5 kişilik aile, AFAD koordinasyonunda Jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince hızlı ve güvenli bir şekilde evden çıkartıldı.

Rize Valiliği: "Toplamda 16 ev tahliye edildi"
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde toplamda 16 evin tahliye edildiği belirtilerek, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarısına istinaden il genelinde tüm önlemler alınmış, Rize AFAD, koordinasyonunda Rize İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdare, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekiplerimiz teyakkuzda beklemektedir. Son 24 saat içerisinde ilimiz genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 mm üzeri yağmur yağmış olup yağışlar belli rakımlar üzerinde kar yağışı olarak görülmüştür. İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup, riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Riskli bölgelerden uzak durun uyarısı
Rize’de metre kareye 100 kilogramın üzerinde yağmur düştüğü ifade edilerek vatandaşların riskli bölgelerden uzak durması gerektiği hatırlatıldığı açıklamada, "Riskli bölgelerden uzak durun. Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir. Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni kullanabilirsiniz. Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruları düzenli olarak takip ediniz. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riskine karşı da tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önemlidir” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
29 Temmuz, 2025 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından Etkilenen Karabük’e 3 Milyon TL Kaynak Aktarıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa, Eskişehir ve Karabük'te meydana gelen orman yangınlarından etkilenen vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla toplamda 10 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını açıkladı. Bu kapsamda Karabük'e 3 milyon TL'lik destek sağlandı.

Bakan Göktaş, yangınlardan zarar gören vatandaşların yanında olduklarını belirterek, söz konusu kaynakların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ulaştırıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada, Bursa’ya 5 milyon TL, Eskişehir’e 2 milyon TL, Karabük’e ise 3 milyon TL olmak üzere toplamda 10 milyon TL kaynak tahsis edildiği belirtildi.

Yangın bölgelerinde yürütülen çalışmalara da değinen Bakan Göktaş, “Yangından etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla bu kaynakları hızlıca ilgili vakıflarımıza yönlendirdik. Destek ve yardımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Bakan Göktaş, son bir hafta içerisinde 11 ilde çıkan orman yangınlarında 220 personel ile 2 bin 112 vatandaşa psikososyal destek sağlandığını da açıkladı. Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kahramanmaraş, Karabük, Mersin, Sakarya ve Uşak illerinde sahada aktif olarak görev yapan ekiplerin 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü  belirtildi

Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Göktaş, “Psikososyal destek ekiplerimiz yangının ilk anından itibaren sahada. Amacımız vatandaşlarımızın hem maddi hem de manevi olarak yanında olmak” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin