Rize’de şiddetli yağmurlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, meydana gelen küçük çaplı heyelanlar nedeniyle bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.
Yaklaşık 1 haftadır aralıklarla yağan ve yer yer şiddetini arttıran sağanak yağışlar Rize’de hayatı olumsuz etkiliyor. Çayeli ilçesine bağlı Madenli Beldesi Çamlıca Mahallesi’nde küçük çapta toprak kaymaları meydana geldi. Yamaçtan kopan balçık ve irili ufaklı kaya parçaları mahalle yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
Topkaya Mahallesi’nde ise akşam saatlerinde aşırı yağışlar nedeniyle sürüklenen ağaç parçaları nedeniyle dere yatağı tıkandı. Mahalle yolundan akan balçık ve kaya parçaları nedeniyle yol ulaşıma kapandı. İçme suyu tesislerinin de bulunduğu bölgede ulaşımın aksamaması için Madenli Belediyesi ekipleri tarafından iş makineleriyle temizlik çalışmaları başlatıldı.


0
Rize’de heyelan nedeniyle mahalle yolları ulaşıma kapandı
0
0
Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

