Reklam
Reklam
rizede cay ureticileri 3 surgun hasadi icin cay bahcelerine girmeye basladi GgmbiOyW jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de çay üreticileri 3. sürgün hasadı için çay bahçelerine girmeye başladı

Rize’de çay üreticileri 3. sürgün hasat dönemi için çay bahçelerine girmeye başladı.

Rizeli çay üreticileri yoğunlukla sahil kesimleri olmak üzere çay hasadının 3. sürgün dönemi için çay bahçelerine girdi. 15 Ağustos tarihi itibariyle ÇAYKUR 3. sürgün alımlarına resmen başlamıştı. Hasat için olgunlaşan çayları toplamaya başlayan vatandaşlar çaylarını keserek satımını gerçekleştiriyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Rize ziyaretinde kotayı 750 kilogram olarak açıklaması da vatandaşları yeni sürgün için mutlu etti. ÇAYKUR 2024 yılı 1. sürgün döneminde 213 bin ton çay alımı gerçekleştirirken 2. sürgün döneminde ise 279 bin 950 ton çay alımı yapıldı. ÇAYKUR bu yıl ilk 2 sürgünde 2022 ve 2023 yıllarının ilk iki sürgününde aldığı çaydan daha fazla çay alımı yaptı.

Kotanın 750 kilograma çıkmasından ötürü mutlu olduklarını ve 3. sürgün döneminde çayın durumunun güzel olduğunu söyleyen Mahmut Kurtuluş, “Çay çok güzel. Maşallahı var. Devletimizden Allah razı olsun. Kotayı da 750 kilograma çıkardı. İnşallah özel sektöre bizi muhtaç etmez” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali hacibektasoglundan trafik ekiplerine basari belgesi ZcgtJVfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Hacıbektaşoğlu’ndan trafik ekiplerine başarı belgesi

Zonguldak’ta Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafik düzeninin korunması ve trafik bilincinin artırılması amacıyla üstün gayret ve özveriyle görev yapan emniyet ve jandarma trafik personeli, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından başarı belgesi ile taltif edildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, trafik güvenliğinin toplum huzuru açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, gece gündüz demeden fedakârca görev yapan trafik personelinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Trafik kazalarının önlenmesi, sürücülerde trafik bilincinin geliştirilmesi ve güvenli ulaşımın sağlanması adına yürütülen denetim ve eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Vali Hacıbektaşoğlu, görevlerinde üstün başarı gösteren personele teşekkür etti.

Zonguldak Valiliği makamında gerçekleşen programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Orhan Kaş ile emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin