Rize’de çalınan Sakal-ı Şerif yerine bırakıldı - Karabük Haber Postası
rizede calinan sakal i serif yerine birakildi p9cTvDhx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de çalınan Sakal-ı Şerif yerine bırakıldı

Rize merkeze bağlı Akpınar köyünde çalınan Sakal-ı Şerif kimliği belirsiz kişilerce özel kutusu ile birlikte cami imamının arabasının üzerine bırakıldı.

Olay 14 Eylül 2024 Cumartesi akşamı Rize merkeze bağlı Akpınar Köyü’nde meydana geldi. Mevlid Kandili’ni idrak etmek için camiye gelen köylüler, namaz sonrası Sakal-ı Şerif’in çıkarılmasını bekledi. Camideki görevlilerin caminin yatılı Kur’an Kursu’nda bulunan Cami Vakfı’nın odasındaki dolapta saklanan Sakal-ı Şerif’in yerinde olmadığını görmesi üzerine çalındığı anlaşılan Sakal-ı Şerif’in bulunması için jandarma tarafından soruşturma başlatıldı.

Sakal-ı Şerif artık çelik kasada muhafaza edilecek

Sakal-ı Şerif’in kaybolmasının ardından olayın basında yansımasının ardından Sakal-ı Şerif geçtiğimiz günlerde cami imamının arabasının üzerine bırakıldı. Öncesinde camlı bir dolapta muhafaza edilen Sakal-ı Şerif çalındıktan sonra bundan ders çıkartıldı. Bir daha aynı hadisenin cereyan etmemesi için harekete geçen cami vakfı yöneticileri şimdi güvenlik önlemleri arttırdı ve Kur’an Kursu’nun içerisinde ki bir odada çelik kasanın içerisinde muhafaza edilmeye başlandı.

“Sakal-ı Şerifi getiren arkadaşa üzülerek de olsa teşekkür ederim”

Akpınar Köyü Muhtarı Bahri Anlamış, köylerinin bu hadise yüzünden zan altında kaldığını ve Sakal-ı Şerif’in geri getirilmesiyle büyük bir yükten kurtulduklarını söyledi. Anlamış “Sakal-ı Şerif kaybolunca köy halkı olarak çok üzüldük. Köy halkımızın öz verili çalışmasıyla, devletimizin, jandarmamızın gayreti ile Sakal-ı Şerifimiz bulundu. Getiren arkadaşa da üzülerek de olsa teşekkür etmek istiyorum çünkü bizi büyük bir yükten kurtardı. Hakikaten büyük bir sorumluluk. Bizim köy halkı olarak bizim burada hatamız var. Hatamızı düzelttiğimiz için mutluyuz” dedi.

Jandarma, köylü ve çıkan haberler sayesinde çemberin daralmasıyla çalınan Sakal-ı Şerif’in kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından cami hocasının aracının üzerine bırakıldığını kaydeden Anlamış “Gece saat 12.00’dan sonra Ömer Örün hocamızın arabasının üzerine bırakıldı. Kimin bıraktığı konusunda bir bilgimiz henüz yok. Kameralara düşmedi nereden gelip gittiği. Ama getirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Burada medyanın da büyük etkisi var. Tüm Türkiye’ye haber yayıldı. Alan adamda baktı ki yakalanacağız, bulunacağız. Sakal-ı Şerif’i alsa ne yapacak, illaki bunu bulacaktık. Sonuçta Sakal-ı Şerif’in olduğu camiler belli. Bulunduğu için hakikaten çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xw2 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 10:01 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Melise Caddesi trafiğe kapatıldı

 Alternatif güzergahlar açıklandı

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, kentte huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yeni bir trafik düzenlemesine gidildiğini duyurdu. İl Trafik Komisyonu’nun 16.02.2026 tarih ve 2026/08 sayılı kararı doğrultusunda, Soğuksu Mahallesi’nde yürütülecek “Soğuksu Ticaret Merkezi” yapım işi ile dere ıslahı ve altyapı düzenleme çalışmaları nedeniyle Melise Caddesi’nin belirli bir bölümü 24 Mart 2026 tarihinden itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Yetkililerden yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, trafikte aksaklık yaşanmaması ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla alınan kararın 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 12. maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 17. ve 18. maddeleri gereğince uygulamaya konulduğu belirtildi.

Kapatma nedeniyle TOKİ 1. ve 2. Etap’ta ikamet eden vatandaşların kullanabileceği alternatif güzergâhlar da açıklandı.

TOKİ 1. ETAP İÇİN ALTERNATİF GÜZERGÂH

Cuma Pazarı Kavşağı – Ateş Caddesi – Özkan Sokak – Çebi Sokak

TOKİ 2. ETAP İÇİN ALTERNATİF GÜZERGÂHLAR

Cuma Pazarı Kavşağı – Ateş Caddesi – Melisa Caddesi – Millet Caddesi – Çiğdem Sokak – Kerim Sokak – Arıcak Köy Yolu

Cuma Pazarı Kavşağı – Zonguldak İl Yolu – Derviş Caddesi – İbn-i Sina Caddesi – Arıcak Köy Yolu

Cuma Pazarı Kavşağı – Zonguldak İl Yolu – Derviş Caddesi

Cuma Pazarı Kavşağı – Zonguldak İl Yolu – Melisa Caddesi

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü, kentin huzur ve güvenliği için çalışmaların özveri ve duyarlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin