Rize’de 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise ağır yaralı olduğu derede boğulma olayında gözaltına alınan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ardeşen ilçesinde Diyanet’e bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda kalan 6 öğrenci serinlemek amaçlı girilmesi yasak olan Fırtına Deresi’ne girdi. Fırtına Deresi Kano ve Rafting Parkuru’nun üst kısmında bulunan yapay göle giren gençler bir anda akıntıya kapıldı. 6 gençten M.S.Ö. (18) ve T.S. (16) kendi imkanları ile akıntıdan kurtularak dereden çıktı. V.E. (17), Y.G. (18), Muhammet Koç (17) ve Şifa Elğay (17) için Fırtına Deresi’nde arama başlatıldı. Yapılan aramalarda V.E. ve Y.G. yaralı olarak dereden çıkartılırken Muhammet Koç ve Şifa Elğay’ın cansız bedenine ulaşıldı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan V.E.’nin ve Rize Devlet Hastanesi’nde olan Y.G.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Olayın hemen ardından Kur’an kursunun sorumlu hocası Abdülhamit Yıldırtan gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde Pazar Adliyesi’ne sevk edilen Yıldırtan, ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma’ suçundan tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, çocukların serinlemek amaçlı girilmesi yasak olan Fırtına Deresi’ne girdiğinin altını çizerek, karların erimesinden ötürü derelerin debilerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. Vali Baydaş, “Maalesef dün Diyanet kursunda öğrenim gören gençlerimiz serinlemek amacıyla Fırtına Deresi’ne girmeyi tercih ettiler. Fırtına Deresi’nin en coşkun olduğu dönemdeyiz. Gençlerimiz akıntıya kapılıp ilerleyince etrafta bulunanlar ve başlarında bulunan öğretmen olmak üzere kurtarmak için dereye atlıyorlar. Hoca da derenin akıntısına kapılıyor. İlk etapta 4 öğrencimiz akıntıya kapıldı. Toplam 6 kişiydiler. İlk çıkarılan 2 kişiden birinin durumu kritik. Diğerinin tedavisi devam ediyor. Maalesef iki kardeşimizi de kaybettik. Cenazeleri de ailelerine teslim edildi. Öğrencilerin başındaki görevli, savcılık tarafından başlatılan adli çalışma neticesinde gözaltına alınmıştı. Savcılığımızın başlattığı adli süreç neticesinde öğrencilerin başında olan görevli bugün itibarıyla tutuklanmış durumdadır. Tutuklanan kişi öğrencilerin başında olan kişidir” şeklinde konuştu.


Rize’de boğulma vakasında tutuklama
Karabük’te Kurban Bayramı Tedbirleri Alındı
Karabük’te Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için güvenlik güçleri tarafından tüm tedbirler alındı. Bayram Namazı 05.57’de kılınacak, bayramlaşma programı ise Bayramın ikinci günü Yenişehir Havuzlu Bahçede saat 12.00’de yapılacak
Karabük’te vatandaşların sağlıklı, huzur ve güvenli bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için emniyet birimleri tarafından tüm tedbirlerin alındığı bildirildi.
27 Mayıs Çarşamba günü idrak edeceğimiz Kurban Bayramı nedeniyle Karabük il genelinde Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından halkın huzur içinde bir bayram geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemler alındı.
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada; Karabük halkının huzurlu, güvenli ve iyi bir bayram tatili geçirmesi için gerekli tedbir ve önlemlerin alındığı açıklandı. Emniyet, Jandarma, Belediye, Sağlık Hizmetleri, Enerjisa, PTT, Defterdarlık ve İlçe Kaymakamlıkları tarafından vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla tedbirler alındığı kaydedildi. Polis sorumluluk alanı dışında kalan sahada gerekli önlemler İl Jandarma Komutanlığınca alınacak.
Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan il merkezinden ilçelere ve ilçeler arasındaki trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemler alınacak. Gerekirse ek güvenlik tedbirleri de alınacak. Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak otobüs terminali ve garda gerekli ek önlemler alınacak.
KURBANLIK HAYVAN DENETİMLERİ
Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı artırılacak. İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine izin verilmeyecek. Hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.
GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ TEDBİRLERİ
Kurban Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün sorumluluğunda ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürlerinin koordinasyonunda İl ve İlçe Müdürlüklerinde yeterli sayıda araç ile nöbetçi veteriner hekimler görevlendirilecek.
Kurbanlık kesimi yapılacak özel işletmeler belirlenecek ve denetlemesi yapılacak.
Kurbanlık hayvan satış yerleri Belediye ile müşterek olarak her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez usulüne uygun olarak temizlenerek dezenfekte edilecek.
SAĞLIK HİZMETLERİ AKSAMAYACAK
Bayram tatili süresince hastanelerde nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi eczanelerin tespiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir plan dahilinde hazırlanacak.
BELEDİYE HİZMETLERİ AKSAMAYACAK
Kurban Bayramı nedeniyle Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel olarak, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak, Defterdarlık tarafından eğlence yerlerinin denetimi, Vergi Denetmenlerince sağlanacak. Enerjisa tarafından şehre kesintisiz ve yeterli güçte elektrik verilmesi için gereken önlemler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara ve elektrik kesintilerine karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. PTT Baş Müdürlüğü tarafından vatandaşların haberleşme hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için uygun görülecek tedbirler alınacak. Meydana gelebilecek arızalara karşı yeteri kadar ekip ve teknik personel görev başında bulundurulacak. Belirtilen konuların yanında her kurum kendi alanına giren hususlarda ihtiyaç duyulması halinde ilave tedbirleri alacak ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmeyecek.
İLGİLİ BİRİMLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK
Kurban Bayramı süresince Karabük Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerin 24 saat görev yapacakları, herhangi bir olayda ise vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunabilecekleri belirtildi. Belediye Birimlerinin 24 saat çalışacak ve Belediyeyi ilgilendiren konularda yine 112 Acil Çağrı merkezinin aranabileceği belirtildi. Vatandaşlardan ayrıca, herhangi bir yangın olayında da 112 Acil Çağrı Merkezi aramaları istendi. Kaymakamlıklarca, Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğine yönelik benzer önlemler ilçeler itibariyle planlanacak.
BAYRAMLAŞMA PROGRAMI BAYRAMIN 2. GÜNÜ YAPILACAK
Kurban Bayramında Karabük’te yapılacak olan resmi bayramlaşma töreni ise Bayramın 2. günü olan 28 Mayıs Perşembe günü saat 12.00’de Yenişehir Havuzlu Bahçede yapılacak. Bayramlaşma programına; Karabük Valisi Oktay Çağatay başta olmak üzere Milletvekilleri ve İl Protokolü ile vatandaşlar katılacak.

