Reklam
Reklam
rizede atmacalar bu kez bildircin avinda yaristi B9UFgcLL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de atmacalar bu kez bıldırcın avında yarıştı

Rize’de bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Atmaca Salma Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

Rize’nin Pazar ilçesinde Atmaca Salma Festivali’nin bu yıl 2.’si düzenlendi. Düzenlenen festivalde 30 atmaca birbiriyle bıldırcın avı için yarıştı. İlk olarak önceden tutulan bıldırcınlar doğaya salındı, ardından atmacalar. Bıldırcını en hızlı yakalayan ise 8 yaşındaki İbrahim Atar’ın atmacası oldu. Rize ile bütünleşen atmacacılık kültürünün gerçek amacının yansıtıldığı festivalde yarışan atmacaların yetenekleri herkesin beğenisini toplarken renkli görüntülere de sahne oldu.

Atmaca Salma Festivali’nin normal şartlarda Eylül ayında olması gerektiğini ancak hava şartlarının olumsuz seyri yüzünden aksadığının altını çizen Yahya Tezi “Arhavi’den, Kemalpaşa’dan, Rize merkezden, Çayeli’nden gelen atmacacı arkadaşlarımız var. 2.’sini düzenliyor, çok güzel bir festival yarışmalar yapıyoruz. Atmacacılık bizim ata sporumuz. Ata sporumuz olduğu için değer veren arkadaşlarımız var. Yaklaşık 30 üzerinde yarışmacı katıldı. Sezona geç kaldık aslında. Hava şartlarının olumsuz seyretmesi nedeniyle geç başladık ama yine de her şey güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda jandarmadan uyusturucu operasyonu 1 tutuklama TZMODxUO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Bolu’da jandarma ekiplerince şüpheli bir araçta yapılan aramada 90 adet sentetik ecza ele geçirildi, gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kent genelinde kaçakçılıkla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Bu kapsamda ekipler tarafından 25 Nisan’da gerçekleştirilen çalışmalarda şüpheli bir şahsın aracı durdurularak arama yapıldı. Araçta yapılan aramalarda 90 adet sentetik ecza ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli şahıs, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin