Reklam
Reklam
rizede atmacalar bu kez bildircin avinda yaristi B9UFgcLL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de atmacalar bu kez bıldırcın avında yarıştı

Rize’de bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Atmaca Salma Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

Rize’nin Pazar ilçesinde Atmaca Salma Festivali’nin bu yıl 2.’si düzenlendi. Düzenlenen festivalde 30 atmaca birbiriyle bıldırcın avı için yarıştı. İlk olarak önceden tutulan bıldırcınlar doğaya salındı, ardından atmacalar. Bıldırcını en hızlı yakalayan ise 8 yaşındaki İbrahim Atar’ın atmacası oldu. Rize ile bütünleşen atmacacılık kültürünün gerçek amacının yansıtıldığı festivalde yarışan atmacaların yetenekleri herkesin beğenisini toplarken renkli görüntülere de sahne oldu.

Atmaca Salma Festivali’nin normal şartlarda Eylül ayında olması gerektiğini ancak hava şartlarının olumsuz seyri yüzünden aksadığının altını çizen Yahya Tezi “Arhavi’den, Kemalpaşa’dan, Rize merkezden, Çayeli’nden gelen atmacacı arkadaşlarımız var. 2.’sini düzenliyor, çok güzel bir festival yarışmalar yapıyoruz. Atmacacılık bizim ata sporumuz. Ata sporumuz olduğu için değer veren arkadaşlarımız var. Yaklaşık 30 üzerinde yarışmacı katıldı. Sezona geç kaldık aslında. Hava şartlarının olumsuz seyretmesi nedeniyle geç başladık ama yine de her şey güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda dereler tasti tarim arazileri sular altinda kaldi TIAz2hDF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.

Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin