
Rize’nin Çayeli ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 74 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Rize Vilayet Emniyet Müdürlüğü Narkotik Hatalarla Çaba Şube Müdürlüğü ile Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları tarafından yürütülen operasyonlarla üst, araç ve ikamet aramalarında 74 kök Hint keneviri, 1 kesim halinde toplam daralı yükü 0,02 gram. esrar hususu, 1 modül halinde toplam daralı yükü 0,04 gram esrar unsurunun yanı sıra 1 adet Ruhsatsız Tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 22 adet tabanca fişeği, 1 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Ele geçirilen hususlar ile ilgili Rize Vilayet Emniyet Müdürlüğü tarafından 5 şahıs yakalanarak haklarında isimli süreç başlatıldı.
Rize Vilayet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizde önleyici faaliyetler kapsamında, gerek sivil ve resmi motorize gruplar gerekse yaya devriye unsurlarımızla 7/24 alanda faal olarak vazife yapılmaktadır. Tertipli olarak umuma açık cümbüş ve istirahat yerleri, okul etrafları, park ve bahçeler ile yol uygulamalarına yönelik denetimler ve şok uygulamalar yapılmaktadır. Cürüm ve suçluyla çabamız kararlılıkla devam etmektedir” sözlerine yer verildi.


Rize’de 74 kök Hint keneviri ele geçirildi
GSB Karabük yurdu inşaatında sona gelindi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karabük’te yapımı sürdürülen GSB Karabük Yurdu inşaatında çalışmalar son aşamaya ulaştı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürü Nizamettin Yılmaz ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Tamamlandığında 419 gence hizmet verecek modern yurt kompleksinin Karabük’ün barınma kapasitesine önemli katkı sağlayacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, gençlerin güvenli, konforlu ve sosyal imkanları güçlü ortamlarda barınmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.
Bakanlığın yatırımlarıyla Karabük’te gençlere daha kaliteli yaşam alanları sunmaya devam ettiklerini ifade eden Güven, inşaat çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini belirterek yurdun kısa süre içerisinde öğrencilerin kullanımına açılacağını kaydetti.
Yeni yurt kompleksinin hizmete girmesiyle birlikte üniversite öğrencilerinin barınma kapasitesinde önemli bir artış sağlanacak.

